Izdvojeno Predstavljamo

500 obitelj raste: novi 500L i 500L Trekking

Fiat je predstavio 500L Living i 500L Trekking   međunarodnom tisku, dvije inačice modela 500 za istraživanje novih mogućnosti, nadilazeći konvencionalne barijere segmenta. Dva automobila su vrlo različita po obliku i karakteru, ali imaju iste korijene: Fiat 500, ikona talijanske izvrsnosti proizvodnje „par excellence“, koji se uspostavlja u cijelom svijetu zahvaljujući talijanskom stilu, kontinuiranim inovacijama, brigom  za okoliš i visokom kvalitetom. To je čarobna formula kojom  500 pokazuje da  mali gradski automobil može postati globalni uspjeh, kao i osnovati obitelj atraktivnih, pristupačnih automobila koji će osigurati najveći izbor i svestranost.

 

500L Living

500L Living je najnovija evolucija u 500 obitelji, automobil koji dopire do široke publice, publike u potrazi za nečim novim, za ravnotežu između funkcionalnosti i dizajna, uz fleksibilnost korištenja  prostora  i za širok raspon  interesa i bez kompromisa u stilu. Novi Fiat  Magic Purpose  Wagon ima sve čari  500 modela, agilnost i zbijenost od srednje veličine automobila, udobnost i sadržaj  C-segment karavana te  prostor i svestranosti  MPV-a. To su sadržaji  za novi konceptni automobil  koji se ne temelji isključivo na tehničkim specifikacijama, ali također i na “dnevnom  prostoru ‘koji  određuje naziv ovog automobila. Evolucija kultnog modela pokrenuta je 2007., 500L  Living živi  život punim plućima, kombinirajući nepogrešivi ‘made in Fiat’ dizajn s optimalnom ravnotežom između unutarnjeg prostora i vanjskih dimenzija. Uz dodatak  trećeg reda sjedala, novo vozilo je najkompaktniji ‘5 + 2 sjedala ‘monovolumen u svojoj kategoriji: to je 435 cm, 178 cm širine i 167 cm visine. Štoviše, unatoč tome što je 20 cm kraći od jednog C-segment  karavana, Fiat 500L Living osigurava iznimnu udobnost, prostranost i nosivosti, kao što je pokazauje  svojim prtljažnim prostorom od 638 litara volumena.

Zato je novi model  savršen izbor kao  prvo vozilo za cijelu obitelj, automobil koji apelira na širokom rasponu potrošača, zahvaljujući svojoj kombinaciji stila, funkcionalnosti i učinkovitosti. Fiat 500L Living je Fiatov izraz orginalne inventivnosti u stvaranju vozila koje čine svakodnevni život  jednostavnijim i zabavnijim. Fiat 500L Living  će biti opremljen s jednim benzinskim motorom – 105 KS 0,9 TwinAir Turbo – kao i s dva turbodieselska motora: 105 KS 1.6 Multijet II i 85 KS 1.3 Multijet II, u ponudi i s automatskim mjenjačem. 500L Living  pokazuje Fiatovu sposobnost za dizajniranje i proizvodnju inovativnih vozila uz maksimalnu učinkovitost prostora. Nije slučajno da je novi model  lider među srednje velikim MPV-ima  u smislu omjera vanjskih dimenzija i prostornosti, kako u putničkoj kabini tako i u prtljažniku. A zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama, novi auto jamči upravljivost i praktičnost u gradskoj vožnji – parking na uskim mjestima, agilnost u zavojima i na uskim ulicama – kako bi bio jedinstven. Dvije razine opreme (Pop Star i Lounge), s 5 ili 7 sjedala, 19 boja karoserije (uključujući 11 dvobojnih kombinacija) i 6 različitih interijera, 15 različitih vrsta aluminijskih naplataka, za ukupno ne manje od 282 mogućih kombinacija. Štoviše, novi Fiat 500L Living nudi opremu dostojnu višeg segmenta, što je vidljivo iz novog interijera u koži , integriranog navigacijskog  sustava te  stražnje kamere za pomoć pri vožnji unatrag. Fiat 500L Living  će se proizvoditi u novoj tvornici u Kragujevcu (Srbija), a početak narudžbi počinje u srpnju u Italiji a zatim u drugim zemljama.

 

500L Treking

Fiat 500L Trekking je slobodan duh s dvije savršeno spojene duše: jedna je gradska, za „provlačenje“ kroz grad, a druga  više avanturistička, savršena  za ono malo vikend užitaka koje čine život vrijednim življenja. 500L Trekking je prepoznatljiv s all-around izgledom, posebno dizajnirani odbojnici  s alu štitnicima. Osim toga, elegantna vanjština   je pojačana novim 17 “Diamant  naplatcima , saten finiš kvakama kao i bočnim štitnicima  od  brušenog čelika .Novi model nudi niz mogućnosti kao standard, uključujući pametni pogon na prednje kotače s Traction + tehnologijom koja zajedno s M+S gumama  (također standardno), poboljšava upravljivost vozila na terenu s lošom  trakcijom kotača i  sve  to bez ugrožavanja prostora i funkcionalnost vozila. Fiat 500L Trekking je dostupan s dva benzinska motora – 95 KS – 1.4 16V  i  105 KS – 0,9 TwinAir Turbo – i dva turbodiesel motora – 105 KS 1.6 Multijet II i 85 KS 1.3 Multijet II, a u ponudi također i s Dualogic robotiziranim Automatskim mjenjačem. Sve verzije Trekking modela uz moderne motore dolaze i s bogatom standardnom opremom  kao što je automatski klima uređaj, električni podizači  prozora , svjetla za maglu, Traction + sustav, CD/MP3 UConnect radio s 5 “zaslon osjetljiv na dodir, automatsko paljenje svjetala i  senzor kiše. Jedan od motora,kao opcija koja najbolje pokazuje istraživački  duh modela je  svakako  105 KS – 1.6 Multijet II, turbodizelaš koji  je nedavno pokrenut u sklopu 500L modela . To je vrlo prilagodljiv  motor  te  nudi visoki okretni moment pri niskim okretajima, najbolji u svom segmentu. To ga čini savršenim agregatom za svaku situaciju na cesti .

 

500 obitelj: od lansiranja u 2007  do novog 500L u 2012-

Lansiran  4. srpnja 2007, novi Fiat 500 je kultni talijanski automobil, uspješan model koji je osvojio svijet svojim  veselim stilom. Dovoljno je reći da je Fiat Model s najvišom razinom prodaje izvan Italije: više od 1,1 milijuna prodanih jedinica od 2007 do danas, od kojih je 65% registrirano u inozemstvu. Proizvdi se u Poljskoj od 2007 do u Toluca (Meksiko) od 2010, Fiat 500 se prodaje  u više od 100 zemalja širom svijeta – od  Italije do Brazila, od Južne Afrike  do  Poljske, Sjedinjenih  Američkih Država pa do  Japana – a to je ujedno bio i povratak Fiat branda u Sjedinjene Američke Države, gdje je do sada  prodano  više od 100.000 vozila. Model je jednako dobro primljen od strane kritičara diljem svijeta, osvojivši više od 40 međunarodnih nagrada, do danas, uključujući i prestižnu ‘Car of the Year 2008’, a ima 357.000 registriranih obožavatelja  na službenoj Facebook Fan Page (www.facebook.com/ fiat500). Za ovu izvanrednu kolekciju priznanja, možemo dodati brojne rekorde postavljene od strane Fiata 500 u svom segmentu. Da spomenemo samo neke: to je bio prvi gradski  automobil koji nudi sedam zračnih jastuka kao standard, prvi je  osvojio Euro NCAP 5 zvjezdica, prvi model sa standardnim  ESP-om u cijelom rasponu inačica, i prvi automobil Fiat Group u koji je ugrađen  dvocilindrični TwinAir motor. Prošle godine je obitelj 500 odlučila istražiti nove teritorije, i stvorio 500L, Fiat ‘City Lounge’ koji učinkovito kombinira obilježja koja su inače međusobno nespojiva: kompaktni vanjski gabariti  B segmenta, s nastupom, velikodušnog interijera i bogatom opremom tipičnom u C segmentu. Sve to dolazi po pristupačnoj cijeni  kao i dodatne vrijednost koje nećete nećete pronaći  drugdje: to je osebujna ličnost Fiata 500, prave ikone talijanskog dizajna.

500L_Living_03 500L_Living_04 500L_Living_05