Sport Vijesti

Alfa Romeo Racing

Alfa Romeo Sauber F1 postaje Alfa Romeo Racing

Struktura, vlasništvo i rukovodstvo ostaju nepromijenjeni, mijenja se samo naziv. Novi vozači: Kimi Räikkönen i Antonio Giovinazzi. Nadimci su im Iceman i Giovi. Budući da je pokrovitelj Alfa Romeo, jedan od njih (Kimi) vozi model Stelvio s brojem 7, dok je drugom (Antoniju) pripala čast da bude za upravljačem modela Giulia s brojem 99 kojim ovaj model odaje počast svojoj ranijoj karijeri.Novo ruho još je zapaženije s kombinacijom klasičnih boja tima Sauber – bijelom i plavom – te ikonskom crvenom koja simbolizira jednu od najstarijih marki u trkaćem svijetu, Alfa Romeo.

Frédéric Vasseur, voditelj tima Alfa Romeo Racing i izvršni direktor tvrtke Sauber Motorsport AG:

„Ponosno predstavljamo Alfa Romeo Racing C38 – bolid koji je rezultat marljivog rada svakog člana našeg tima, kako u tvornici u Švicarskoj tako i na stazi. Novo ruho ističe prošlogodišnje značajke na još upadljiviji i provokativniji način. Na bolidima ponosno pokazujemo logotipe svojih partnera koji su nam se pridružili ne bismo li proširili svoje komercijalne aktivnosti. Želim zahvaliti svima koji su marljivo radili na stvaranju ovog bolida na neumornosti i predanosti u ostvarenju misije tima i u okviru dane sportske kategorije te kazati da se radujemo daljnjem napretku i borbi za dobrim rezultatima u nadolazećoj sezoni prvenstva.”

Simone Resta, tehnički direktor tima Alfa Romeo Racing:

„Od pridruživanja timu prošle godine vidim velik napredak na svim fronatama i zadovoljan sam što su rezultati marljivog rada tijekom zime jasno vidljivi kroz naš bolid Formule 1 za 2019., novi Alfa Romeo Racing C38. Svi su odjeli dobro surađivali i čitav tim kretao se u istom smjeru i ka istom cilju. Zadali smo si ambiciozne ciljeve za ovu sezonu koja donosi značajne promjene u brojnim regulativama – uglavnom s aerodinamičnog stajališta. Imamo izvrstan tim vozača i radujemo se čuti njihove povratne informacije u naredna dva tjedna ispitivanja prije prve Grand Prix utrke u Melbourneu.”

Kimi Räikkönen (automobil broj 7):

„Bolid izgleda sjajno. Dizajn vanjštine je krasan. Brojni su nam se partneri pridružili u želji da podrže tim, što je iznimno pozitivno i hvala im što vjeruju u nas. Radujem se izlasku na stazu i svemu što ću saznati o modelu C38 u naredna dva tjedna ispitivanja.”

Antonio Giovinazzi (automobil broj 99):

„Mislim da je to jedan prekrasan bolid – dizajn vanjštine je sjajan, linije su čiste i jako mi se sviđaju boje. To je moj prvi vlastiti bolid u Formuli 1 i meni nešto doista posebno. Imamo puno sjajnih pokrovitelja koji nam pružaju podršku i zahvalni smo im što vjeruju u naš tim. Doista jedva čekam trenutak da po prvi put sjednem za upravljač modela C38 ovaj tjedan.”