Vijesti

AMG GT i Smart dobitnici “Red Dot Design Award”

Ovu prestižnu nagradu za dizajn osvojila su dva modela iz Mercedes-Benz ponude: Mercedes-AMG GT osvojio je “Red Dot: Best of the Best” za izvanrednu kvalitetu dizajna i najnapredniji styling, dok Smart ForTwo uzima “Red Dot” za visoku kvalitetu dizajna. Oba su modela već osvojila sličnu međunarodno priznatu “iF product design 2015”.

Sve u svemu, 1994 proizvođača i dizajnera iz 56 zemalja nominiralo je sveukupno 4.928 proizvoda u ovogodišnjem prestižnom “Red Dot” natjecanju u dizajnu, koje ove godine slavi svoju 60. godišnjicu. Cilj žirija od 38 članova je priznati najbolja dostignuća u međunarodnom dizajnu proizvoda. Svečana dodjela nagrada održat će se 29. lipnja 2015. godine u kazalištu Aalto u njemačkom gradu Essenu.

Novi Mercedes-AMG GT, Mercedes-Benz sportski brand visokih performansi pridružuje se ponudi u za tvrtku novom segmentu. Mercedes-AMG GT ima sve što očekujete od autentičnog sportskog automobila – od prepoznatljivog stila s prekrasnim razmjerima, snažno oblikovanim površinama i fluidnim linijama, do rasne trkaće tehnologije i optimalnom raspodjelom težine.

Revolucija ulazi u sljedeću rundu – Smart ForTwo doživio je ozbiljan napredak u gotovo svim područjima i značajno je udobniji. Pojava treće generacije Smart ForTwo odiše jasnim, čistim izgledom i dalje razvija vrlo progresivne linije. Svojim tipičnim osobinama kao što su profil s ekstremno kratkim prevjesima, jasnim linijama i površinama te pitomim i slatkim Smart licem i dalje ostaje nesumnjivo Smart: svjež, moderan i samouvjeren.

smart fortwo, BR C453, 2014