Ekologija Predstavljamo

Ami, 100% električna mobilnost dostupna svima

Marka Citroën, koja već preko sto godina stvara nekonvencionalna vozila koja potom postaju kultna, u 2020. godini predstavlja Ami – 100% ëlectric kojim želi gradsku mobilnost učiniti dostupnom svima. U središtu bogate tradicije marke Citroën nalazi se inovativnost koja se odlikuje neočekivanim i odvažnim rješenjima u pogledu proizvoda i usluga inspiriranih potrebama najvećeg broja kupaca. Ovo vozilo izravni je nasljednik vozila AMI ONE Concept predstavljenog na Ženevskom salonu u ožujku 2019., a zbog vrlo velikog interesa koji je pobudio taj konceptni automobil, projekt Ami realiziran je nepunih godinu dana kasnije. Ami je konkretan odgovor na nova očekivanja u pogledu mobilnosti za kratke vožnje: jednostavniji pristup centru grada, sredstva mikromobilnosti prilagođena svima, zamjenska rješenja za romobile, bicikle, skutere, javni prijevoz, rješenja dostupna po prihvatljivim cijenama, novi načini potrošnje prilagođeni digitalnoj tehnologiji…

U svijetu mobilnosti ne postoji vozilo koje bi se moglo usporediti s vozilom Ami – 100 % ëlectric. Citroën ovime predstavlja iskustvo uistinu revolucionarne mobilnosti, što je nastalo kao rezultat želje da mobilnost postane dostupna i jednostavna za sve. 

Citroën nudi 100% električnu mobilnost svima zahvaljujući vozilu Ami, iznimno kompaktnom četverociklu koji je okretan, siguran i vrlo poseban, a mogu ga voziti već i osobe s navršenih 14 godina (u Francuskoj). To inovativno rješenje nije ograničeno na samu svrhu, nego nudi i brojne prednosti koje nadilaze okvir koji je uobičajen za vozila: vrlo konkurentne opcije „po vašoj mjeri” prilagođene različitim upotrebama, 100% digitalno putovanje i jedinstvene načine distribucije.

Naručivanje je moguće od 30. ožujka ove godine za područje Francuske, a nekoliko mjeseci kasnije i u Španjolskoj, Italiji, Belgiji, Portugalu i Njemačkoj. Prve isporuke privatnim kupcima predviđene su za lipanj za područje Francuske. Dijeljenje vozila Ami za širu će publiku započeti u proljeće u Parizu, a odnosit će se na vozila koja na sebi imaju logotip aplikacije „Free2Move”.

Tehničke karakteristike vozila AMI:

Duljina: 2,40 m

Širina: 1,39 m (bez osvrtnih zrcala)

Visina: 1,52 m

Promjer kruga okretanja između zida: 7,20 m

Težina bez baterije < 425 kg

Ukupna težina s baterijom: 485 kg

Baterija: 5,5 kWh

  • Već 100 godina Citroën dokazuje svoju smjelost i kreativnost u nastojanju da svima omogući pristup mobilnosti. Uoči svog 101. rođendana Marka poduzima veliki korak i predstavlja Ami – 100 % ëlectric, nastavak ideje koja je započela konceptnim vozilom AMI ONE Concept.
  • Ami – 100 % ëlectric revolucionarno je vozilo inovativne Marke koja se nadahnjuje potrebama svojih kupaca, ide u korak s novim trendovima potrošnje te odgovara na izazove u pogledu kretanja gradom i zaštite okoliša.
  • Ami je nekonvencionalan: vozilo s dva sjedala, 100% električno, udobno i sigurno, kompaktno i okretno, prilagodljivo. Njegov jedinstven karakter ruši ustaljena pravila.
  • Ami je dostupan svima: mogu ga voziti i osobe koje nemaju vozačku dozvolu, nudi različite opcije „po vašoj mjeri” koje su pristupačne i prilagođene potrebama svakog kupca, a nudi i mogućnosti dijeljenja automobila putem aplikacije Free2Move ili pak dugotrajni najam već od 19,99 € mjesečno.
  • Ami nudi potpuno novo iskustvo: u potpunosti u skladu s potrebama kupaca zahvaljujući 100% digitalnom doživljaju, ali i novim partnerima FNAC i DARTY, uz postojeće članove mreže CITROËN. Ami pruža globalno rješenje za gradsku mobilnost u kojem je sve promišljeno do zadnjeg detalja kako bi sloboda kretanja postala jednostavnija i prilagođenija najvećem mogućem broju kupaca.