Vijesti

Audi Q2 pobjednik Automotive Brand Contesta

Audi Q2 pobjednik je Automotive Brand Contest natjecanja: ovaj kompaktni SUV osvojio je ”Najbolji od najboljih” nagradu u kategoriji Vanjština premium marke.

Poligonalni dizajn novog Audija Q2 unosi novine u dizajnerski izričaj i oblike ove marke. Prednji kraj definira visoko postavljena osmerokutna Singleframe maska. Struktura maske je varijacija teme poligona, kao i dva velika, bogato oblikovana otvora za zrak. Stražnji kraj dinamično završava s dugim rubnim krovnim spojlerom i difuzorom koji ima izgled zaštite podvozja. Igra poligonalnih oblika također stvara atraktivne efekte na bokovima modela Q2. Ispod prozora, oštro izvučena bočna linija dijeli se u dvije konture, jedna iznad druge. Uokviruju konkavnu površinu sa šest kutova. Konkavni oblik bokova ističe kotače, a s njima i quattro karakter ovog kompaktnog SUV modela. ”S Audijem Q2 pokazujemo prepoznatljivi geometrijski dizajnerski izričaj s posebnim dizajnerskim značajkama specifičnima za ovaj model.” Rekao je Audijev direktor dizajna Marc Lichte. ”Zahvaljujući tome, automobil unutar Q obitelji ima neovisni karakter.” Uz nagradu za novi Q2, Audi je osvojio nagrade u devet drugih kategorija: Ova marka premium automobila proglašena je ”pobjednikom”, između ostalog, i za OLED stražnja svjetla u modelu Audi TT RS (kategorija Dijelova i dodataka), za njegovu virtualnu tehničku komunikaciju (kategorija Korporativnog oglašavanja) i za nacionalno tržišno predstavljanje Audija A4 (kategorija Događanja).

Automotive Brand Contest (natjecanje automobilskih marki) predstavlja Njemačko vijeće za dizajn i jedno je od najprestižnijih dizajnerskih natjecanja u automobilskoj industriji. Ceremonija dodjele nagrada održat će se u Parizu 29. rujna 2016.