Izdvojeno Vijesti

Auto Hrvatska obilježila 60 godina poslovanja

Auto Hrvatska obilježila je 60 godina poslovanja prigodnim programom pod nazivom Auto Hrvatska Road Show 2012. koji se tijekom svibnja i lipnja održao u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu. U sklopu manifestacije posjetitelji su imali prilike vidjeti putujuću izložbu „Auto Hrvatska – 60 godina mobilnosti“ sačinjenu od raznih zanimljivosti, ilustracija, članaka, oglasa i fotografija iz duge i bogate povijesti kompanije te povijesti automobilizma na ovim prostorima. Korisnici, poslovni partneri, studenti tehničkih fakulteta, vozači i drugi posjetitelji  iz regija koje gravitiraju Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu također su se mogli upoznati s cjelovitom ponudom proizvoda i usluga iz asortimana Poslovne grupe Auto Hrvatska.

         Korijeni Auto Hrvatske sežu u daleku 1952. godinu kada je osnovana Auto Hrvatska Zagreb. Već u prvih deset godina, usprkos skromnim uvjetima poslovanja, vođena vizijom osnivača i zaljubljenika u vozila izrasla je u uglednu tvrtku. Razvijena je prodajna mreža, izgrađeno centralno skladište i značajno proširen izbor roba. Slijedeće godine obilježile su uspješno poslovanje i rast organizacije sukladno razvoju tržišta i gospodarstva.

Danas, nakon 60 godina Auto Hrvatska posluje na 40 lokacija u Hrvatskoj, zapošljava oko 600 zaposlenika, te je postala sinonim za mobilnost, kompetenciju i konkurentnost na području proizvoda i usluga iz auto struke. Zauzima značajno mjesto na tržištu gospodarskih vozila kao glavni uvoznik gospodarskih vozila iz grupacije MAN Nutzfahrzeuge AG, MAN i NEOPLAN te prodajno-servisnim centrima za gospodarska vozila. Prodaja gospodarskih i osobnih vozila zaokružena je kvalitetnom ponudom rezervnih dijelova, opreme i guma uglednih proizvođača, mrežom vlastitih i ovlaštenih servisa, ponudom servisne opreme i alata te ostalim povezanim uslugama u auto struci.