Vijesti

Blacklisted TrackDay&Style ove nedjelje u Belici

Autoklub Blacklisted nakon uspješnog proljetnog Track Daya u Novom Marofu organizira novi event. U nedjelju, 17. lipnja, na kartodromu Blažon u Belici održava se cjelodnevno druženje na stazi uz Style natjecanje te novitet: “Rent-a-kanta” natjecanje, gdje uz donaciju od 30 kuna udruzi možete odvoziti 2 kruga, a najbržeg očekuje pehar! Tijekom eventa održat će se i posebno natjecanje auto vs. karting na stazi gdje će se moći usporediti razlika na stazi između ova dva vozila te još mnogo zanimljivosti.

Ovom se događaju priključio i MUP, preciznije PU Međimurska koja će prezentirati rad presretača, simulirati percepciju osobe pod utjecajem alkohola pomoću tzv. ‘pijanih naočala’ te upoznati s načinima provođenja alkotestiranja te testiranja vozača na prisustvo droga u organizmu. Odličan i hvale vrijedan potez ‘dečki u plavom’ koji ovakvim načinom preventivnog djelovanja na najbolji način utječu na svijest prvenstveno mladih vozača o opasnostima koje nose brzina i alkohol tijekom vožnje.

Kvalitete promicanja sigurnosti u prometu prepoznalo je i čelništvo Međimurske i Varaždinske županije pa će događaj posjetiti i sami župani g. Matija Posavec te g. Radimir Čačić.

Cjelodnevni događaj počinje već od 8 sati prijavama onih koji će se natjecati u raznim kategorijama, a druženje će potrajati do kasnih sati.