Sport Vijesti

BMW se vraća u Le Mans

Novi luksuzni sportski automobil koji će se prvi put predstaviti 15. lipnja 2018., uoči legendarne 24-satne utrke – paralelni razvoj proizvodnog modela i BMW-a M8 GTE također jamči nadahnjujuću voznu dinamiku na cesti.

24 sata i velik trenutak: Uoči legendarne dugotrajne utrke u Le Mansu BMW će otvoriti novo poglavlje u fascinantnoj povijesti sportskih automobila. 15. lipnja 2018. godine, odbrojavanje do 24-satne Le Mans utrke će pružiti savršeni okvir za svjetsku premijeru novog BMW-a serije 8 Coupe. Novi luksuzni sportski automobil razvijen je paralelno s BMW-om M8 GTE s kojim će BMW Motorsport sljedećeg dana po prvi puta od 2011. ponovno stati na start Le Mans-a.
U drugom krugu Svjetskog prvenstva FIA World Endurance (WEC) 2018, BMW će imati dva modela BMW M8 GTE. Ovi trkaći automobili već su pokazali svoj potencijal u otvaranju sezone u Spa-Francorchampsu u Belgiji i Američkom IMSA WeatherTech SportsCar prvenstvu. To će sada pratiti debi proizvodnog modela, pogonska i ovjesna tehnologija koja strahovito koristi iskustvo stečenim motornim utrkama. Velika motor sport stručnost posebno je usredotočena na novi BMW M850i xDrive Coupe, koji nudi izvrsne dinamičke karakteristike rukovanja zahvaljujući novom V8 motoru, inteligentnom pogonu na četiri kotača, kontroliranom zaključanom diferencijalu stražnje osovine, integriranom aktivnom upravljanju, prilagodljivoj tehnologiji M ovjesa koja sadrži aktivnu stabilizacija protiv okretanja i 20-inčnim lakometalnim kotačima koji imaju gume visokih performansi.
“Ne postoji bolja pozornica za svjetsku premijeru novog BMW-a serije 8 od 24-satne utrke u Le Mansu”, kaže Klaus Fröhlich, član uprave tvrtke BMW AG. “Utrka je čista demonstracija strasti, dinamike i dugogodišnje sposobnosti. Ove osobine određuju naš novi sportski automobil na poseban način.”
Širok spektar iskustva u vožnji odražava jedinstveni karakter novog BMW-a serije 8 Coupe u svom konkurentskom okruženju. Spontana isporuka snage, privlačna okretnost i najviši stupanj preciznosti u ekstremno dinamičnim situacijama vožnje naglašavaju osobnost automobila koja je dokazana utrkama. Novi BMW serije 8 Coupe jednako je uvjerljiv u ulozi suverenog krstaša koji svoje putnike drži na dlanu, ne samo uz udobnost vožnje na dugim dijelovima autoceste ili na državnim cestama, ali i sa svojim modernim luksuznim ambijentom i značajkama opreme visoke klase.
Dakle, svjetska premijera BMW-a serije 8 Coupe u Le Mansu također daje osobito emocionalni napredak inicijativi trenutnog modela marke u luksuznoj klasi. Povećana prisutnost u ovom segmentu jedno je od područja djelovanja koju BMW Grupa definira u svojoj strategiji NUMBER ONE> NEXT. S tržišnim lansiranjem novog BMW-a serije 8, koja će započeti tijekom 2018. godine, ispunit će se najviši standardi na vrhu raspona modela u dinamici i kulturi vožnje.