Galerija Predstavljamo

BMW X2 M35i

M DNK za najmoćniji kompaktni kupe za sportske aktivnosti.

Vrhunski model pruža dinamične karakteristike rukovanja i uzbudljiv dizajn za impresivan prvi dojam.

Sportski duh u kombinaciji s polarizirajućim izgledom – na temelju ove formule, novi BMW X2 nadahnuo je prije svega mladu i modernu ciljnu skupinu nakon premijere u ožujku 2018. godine. BMW X2 svojim ekstrovertiranim dizajnom interpretira karakter premium SAC-a (Kupea za sportske aktivnosti – Sports Activity Coupes) na potpuno novi način unutar segmenta kompakta.

Vrhunska verzija BMW-a X2 je M Performance automobil

BMW predstavlja novi vrhunski model X2 serije. Široka BMW dvostruka maska novog BMW-a X2 M35i (kombinirana potrošnja goriva od 8.4-8.1 l/100 km, kombinirane emisije CO2: 191-185 g/km)*, okruženje u Cerium Grey boji za vizualnu diferencijaciju na prvi pogled. Isto tako, okruženja ulaza za hlađenje zrakom i kućišta vanjskih retrovizora imaju završnu obradu u Cerium Grey boji. Stražnji kraj modela X2 M35i karakterizira standardni M stražnji spojler i dvije specijalno dizajnirane ispušne cijevi, koji također nose Cerium Grey boju.

BMW-ov najmoćniji 2-litreni TwinPower Turbo motor

Novi BMW X2 M35i ima četverocilindarski benzinski motor s turbopunjačem od 225 kW (306 KS) čime definitivno postavlja nove standarde u odnosu na prethodne verzije. Kao što slovo M u označavanju tipa jasno signalizira, novi X2 M35i posjeduje impresivne dinamičke značajke upravljanja M Performance automobila. Iza toga opet stoji BMW M GmbH, čije se trkačko tehnološko znanje i iskustvo stavlja u razvoj svih komponenti. 2-litarski TwinPower Turbo motor sakriven pod M Performance pokrovom je prvi M Performance četverocilindarski motor i istodobno BMW-ova najmoćnija verzija. On donosi fascinantnu maksimalnu snagu od 225 kW (306 KS). Maksimalni zakretni moment je iznimno snažnih 450 Nm. Kako bi se ova čista snaga sigurno prenijela na asfalt, X2 M35i kao standard ima inteligentnu xDrive tehnologiju pogona na sva četiri kotača u kombinaciji sa 8-brzinskim Steptronic prijenosom uključujući i opciju Launch Control. Automatski prijenos ima specifično M Performance podešavanje. Na ovaj način BMW X2 M35i ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 4,9 sekunde. Potrebna toplinska stabilnost motora sada je osigurana redizajniranim sustavom hlađenja.

Izvanredna vozna dinamika zahvaljujući M-specifičnom podešavanju

Budući da je tipičan M Performance automobil, BMW X2 M35i ima, osim snažnog motora, i M Sport sustav ovjesa koji je posebno podešen i prilagođen sportskom karakteru automobila. Na raspolaganju je i prilagodljivi ovjes koji nudi dva različita ručno prilagodljiva načina rada i kombinira maksimalni sportski duh i udobnost vožnje. Posebna tehnička značajka – kao i novina za M Performance automobil – je M Sport diferencijal instaliran na prednjoj osovini. Tijekom vrlo dinamičnih voznih manevara, ovaj diferencijal s mogućnošću zaključavanja učinkovito smanjuje moguće gubitke prianjanja na prednjim kotačima. Nadalje, sustav kočenja je nadograđen radi upotrebe na modelu X2 M35i. M Sport sustav kočenja s fiksnim čeljustima u Dark Blue metalik boji i 18-inčnim čeličnim diskovima na prednjim kotačima (17-inčnim na stražnjim kotačima) jamči dosljedno kratke udaljenosti kočenja čak i pod najvećim opterećenjima. Uzevši to u obzir, međutim, M tehnološko znanje i iskustvo još uvijek nije do kraja iskorišteno. Upravljanje i ovjes također su prilagođeni kako bi se uskladili s performansama pogonskog sustava. Na primjer, zahvaljujući posebnom podešavanju, M sportsko upravljanje prenosi vozaču impresivan izravan i precizan osjećaj upravljanja. Nadalje, X2 M35i kao standard ima M Sport ovjes s oštrijim oprugama i postavkama amortizera, kao i nižim odmakom od tla. Konstrukcija stražnje osovine je redizajnirana. Na raspolaganju je i ovjes s prilagodljivom oprugom i kombinacijom amortizera koji nudi dva različita ručna načina prilagodbe.

Nadograđeni dizajn vanjštine zahvaljujući M Performance tipičnim elementima u Cerium Grey boji

Sportska težnja modela X2 M35i, koja je rezultat njegovih svojstava unutrašnjosti, odražava se u uzbudljivom vanjskom dizajnu s brojnim tipičnim elementima M Performance automobila koji imaju završnu obradu u Cerium Grey boji i bazirani su na temelju X2 M Sport paketa. On počinje s prednje strane s potpunom HD tehnologijom za glavna prednja svjetla i svjetla za maglu, a nastavlja se s dvostrukom maskom u Cerium Grey boji i novodizajniranim bočnim otvorima za zrak iste boje na prednjem kraju za najbolje moguće hlađenje kočnica i motora. Vanjski retrovizori su nadograđeni posebnim kućištima, također u Cerium Grey boji. Na stražnjem kraju, model X2 M35i ima izražajan M stražnji spojler i demonstrira svoju fascinantnu nadmoć s M Sport ispušnim sustavom s dvije ispušne cijevi (svaka promjera 100 mm). Zahvaljujući prilagođenom sustavu prigušivača, ispušni sustav proizvodi posebno sportski spektar zvuka. 19-inčni M Sport lakometalni kotači u 715M dizajnu (opcijski: 20-inčni M Sport lakometalni kotači u 721M dizajnu i dvobojnoj Cerium Grey boji) impresivno zaokružuju značajke dizajna vanjštine.

Po prvi put Exclusive M sportska sjedala osiguravaju savršenu udobnost sjedenja i bočnu podršku

Izniman sportski izgled dominira i prostorom unutrašnjosti. Kao i kod dizajna vanjštine, temelj je opet M Sport paket. Štoviše, model X2 M35i opremljen je standardnim M Sport kožnim upravljačem s ručicama za prijenos i letvicama pragova vrata na prednjem kraju s natpisom “M35i”. Opcijska M sportska sjedala na prednjem kraju su novina. Ona nude ne samo savršenu bočnu podršku za vozača i suvozača u oštrim zavojima, već i najvišu razinu udobnosti i sigurnosti kroz integrirane naslone za glavu. M sportska sjedala dostupna su u sljedeća tri različita dizajna: FabricTrigon/Alcantara kombinacija u crnoj boji s plavim detaljima, Dakota Magmared koža, perforirana s crnim detaljima i crna perforirana Dakota koža. Sigurnosni pojasevi iste boje u M dizajnu su također dostupni.

Digitalna kompetencija koja određuje trendove za najsuvremenije tehnologije

Osim beskompromisne sportske orijentacije pogonskog sustava i dizajna, BMW X2 M35i također pokazuje BMW-ovu digitalnu kompetenciju koja postavlja trendove u područjima upravljanja i umrežavanja. Na primjer, BMW Head-Up zaslon u potpunosti u boji je među opcijski dostupnim značajkama. Nudi raspon zaslona koji je bez presedana u ovom segmentu vozila. Ako želite, možete ugraditi najnoviju generaciju BMW ConnectedDrive i novu aplikaciju BMW Connected App. Opcije kao što je bežična uporaba programa Apple CarPlay dodatno ističu značajke. Sustavi pomoći vozaču uključuju, na primjer, tehnologije temeljene na kameri kao što je pomoć za prometne gužve za manje napornu vožnju u gustom kreni-stani prometu ili dodatna pomoć za parkiranje.

Početak proizvodnje je studeni 2018., za europska tržišta od ožujka 2019.