Izdvojeno Predstavljamo Vijesti

C5 Crosstourer: poziv na putovanje

Na Ženevskom salonu, Citroën predstavlja izvedbu modela Citroën C5 predviđenu „za sve ceste”: C5 CrossTourer. Nova inačica preuzima sve adute koji su osigurali uspjeh modela Citroën C5 prodanog u više od 530.000 primjeraka u svijetu. Snažnog karaktera, s ovjesom Hydractive III+ i inteligentnim sustavom trakcije, Citroën C5 CrossTourer nudi pravu ugodnost i poziva na putovanje.

         Citroën C5 poznat je po uzornom ponašanju na cesti, a sada su te kvalitete dodatno istaknute novom izvedbom C5 CrossTourer koja više nego ikad prije izaziva cestu. Glavna su obilježja modela Citroën C5 CrossTourer: Dizajn „za sve ceste”, automobilu daje naglašen karakter zahvaljujući posebnim proširenjima blatobrana, uzdužnim krovnim nosačima mat sive boje usklađenim s posebnim mat sivim brušenim aluminijskim naplatcima od 18’’, kromiranim kućištima retrovizora i zaštitnim oblogama u boji poliranog aluminija na prednjim i stražnjim odbojnicima. Te stilske atribute upotpunjuje karoserija povišena za 15 mm (do 70 km/h na izvedbama opremljenim ovjesom Hydractive III+). Poseban stil koji doista poziva na putovanje. Optimalna udobnost koja se prilagođava svim cestama ponajprije zahvaljujući ovjesu Hydractive III+. Ta tehnologija, ekskluzivna u automobilskom svijetu, omogućuje upravljanje visinom karoserije u stvarnom vremenu kako bi se zadržao stalni razmak od tla neovisno o opterećenju vozila. Ovjes prilagođuje krutost opruga i amortiziranje prema željama vozača i profilu ceste za optimalnu udobnost i  stabilnost karoserije neovisno o uvjetima. Automatsko spuštanje pri velikoj brzini poboljšava aerodinamičnost. Pri umjerenoj brzini, C5 CrossTourer rabi dvije visine karoserije (+6 cm do 10 km/h i +4 cm do 40 km/h) kako bi olakšao prijelaz preko prepreka pri maloj brzini. Promjenjiva visina karoserije olakšava i utovar zahvaljujući mogućnosti spuštanja ili podizanja praga prtljažnika. Ovjes je dostupan sa svim motorima osim s HDi 115 BVM i e-HDi 115 Airdream BMP6. Uvijek u službi udobnosti, Citroën C5 CrossTourer nudi i kožno sjedalo za vozača s masažnom funkcijom i električnim namještanjem u leđnom dijelu.

Korisne tehnologije za sve prilike, posebice inteligentni sustav trakcije koji se prilagođuje svim uvjetima u vožnji poboljšavajući vučnu silu na snježnoj ili blatnoj podlozi ili, pak, navigacijski sustav eMyWay sparen s kamerom za vožnju unatrag za jednostavnije manevriranje automobilom.

Citroën C5 CrossTourer dostupan je u dvije izvedbe, Seduction i Exclusive, te s dizelskim motorima snage od 160 i 200 KS.

14B514B614B313B313B413B213B713B5