Vijesti

Caddy Edition – posebni model za 30. rođendan

Povodom 30. rođendana, koji će uspješni Caddy slaviti u narednoj godini, marka Volkswagen gospodarska vozila pripremila je posebni model: Caddy Edition 30 – studija bliska izvedbi za serijsku proizvodnju. S crno lakiranim krovom i visokosjajnim naplatcima, te visokovrijednom unutarnjom opremom i snažnim motorom, ovaj Caddy bit će posebna atrakcija.

1982. godine Caddy je izašao na europsko tržište u pick-up izvedbi na bazi Golfa I. 30 godina kasnije Caddy je čvrsta veličina u segmentu kompaktnih monovolumena i gradskih dostavnih vozila: dosad je Caddy prodan u preko 1,5 milijuna primjeraka. Bilo da je riječ o mladoj obitelji, ljudima koji ga koriste kao gradsko dostavno vozilo ili obrtnici – broj fanova kontinuirano raste. To je dovoljan razlog da se 30. rođendan ove modelne linije dostojno proslavi s posebnim modelom: Caddy Edition 30.

Izvana se Caddy Edition 30 razlikuje od drugih vanjskih oprema po visokosjajnom crnom krovu, crno obojanim uzdužnim krovnim nosačima, te po visokovrijednim 17“ lakometalnim naplatcima. Natpisi na stražnjem dijelu, na pomičnim vratima, te na letvicama praga vrata upućuju na poseban model. Uz crni krov na raspolaganju su odgovarajuće vanjske boje: candy bijela, reflex srebrna, salsa crvena, primavera zelena i sunny žuta.

Unutrašnjost, koju možete naručiti u izvedbi s pet ili sedam sjedala, djeluje sportski i iznimno kvalitetno: sjedala s presvlakama od alcantare, kožno višenamjensko kolo upravljača te obujmica mjenjača i ručica ručne kočnice, poluautomatski klima-uređaj (Climatic) i zatamnjena stakla osiguravaju ugodan ambijent.

Caddy Edition 30 je s kratkim međuosovinskim razmakom u izvedbi osobnog vozila,ali i u furgon izvedbi – u ponudi s četiri različita motora: dizelski motori (TDI) u rasponu snage 75 kW do 125 kW, te benzinski motor (TSI) snage 72 kW.

Na salonu u Frankfurtu Caddy Edition 30 izložen je s najjačim motorom kojim je Caddy ikad tvornički opremljen: 170 KS snažni 2.0 TDI s DSG mjenjačem ubrzava ovaj kompaktni monovolumen na najveću brzinu od 196 km/h, sa okretnim momentom od 350 Nm osigurava enormnu snagu vuče i čini ovaj posebni Caddy najdinamičnijim Caddyjem svih vremena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.