Izdvojeno Vijesti

Citroën C-Zero na danu izvrsnosti

Citroën C-Zero, 100% električni automobil, sudjelovao je na Danu Izvrsnosti (I-DAY) ovu subotu, 5. listopada, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Na Danu Izvrsnosti predstavljeni su proizvođači električnih automobila, brojni zaljubljenici u električna vozila koji su sudjelovati sa svojim električnim vozilima, te brojni znatiželjnici i zaljubljenici u zelenu tehnologije i prirodu.

         Vrijednosti marke Citroën oduvijek su smjelost, kreativnost, tehnologija…i ekologija! Prosječno smanjenje od 5,3 grama emisije po kilometru postavlja Citroën između top 3 proizvođača s niskom emisijom CO2. Tako se marka Citroën smjestila u sam vrh proizvođača automobila u pogledu niske emisije ispušnih plinova, s prosječnom emisijom od samo 123,9 g/km CO2.

Marka Citroën jedna je od rijetkih koja u svojoj ponudi na hrvatskom tržištu ima i električni automobil Citroën C-Zero, koji koristi Full Electric tehnologiju, koja omogućava jednostavnu i smirujuću vožnju uz visok nivo udobnosti i sigurnosti, a sve uz 0% emisije štetnih plinova. Tih, živahan i upravljiv, performantan zahvaljujući svom električnom motoru koji razvija 64 KS, ovo kompaktno gradsko vozilo od 3,48 m, može primiti četiri putnika.