Izdvojeno Vijesti

Citroën C-Zero na Europskom tjednu mobilnosti

Citroën C-ZERO bio je dio Europskog tjedna mobilnosti koji se održavao u Zagrebu. Tema ovogodišnjeg Tjedna mobilnosti je Za čist zrak – na tebi je red. Tijekom tjedan dana, raznim akcijama i programima pokušat će se osvijestiti građane o potrebi jačanja zdravijih stilova i navika u životu. U sklopu Europskog tjedna mobilnosti, Energetski Institut Hrvoje Požar predstavo je Citroën C- Zero, 100% električni automobil.

         Vrijednosti marke Citroën oduvijek su smjelost, kreativnost, tehnologija…i ekologija! Prosječno smanjenje od 5,3 grama emisije po kilometru postavlja Citroën između top 3 proizvođača s niskom emisijom CO2. Tako se Marka Citroën smjestila u sam vrh proizvođača automobila u pogledu niske emisije ispušnih plinova, s prosječnom emisijom od samo 123,9  g/km CO2.

Marka Citroën jedna je od rijetkih koja u svojoj ponudi na hrvatskom tržištu ima i električni automobil Citroën C-Zero, koji koristi Full Electric tehnologiju, koja omogućava jednostavnu i smirujuću vožnju uz visok nivo udobnosti i sigurnosti, a sve uz 0 % emisije štetnih plinova. Tih, živahan i upravljiv, performantan zahvaljujući svom električnom motoru koji razvija 47 kW (64 KS), ovo kompaktno gradsko vozilo od 3,48 m, može primiti četiri putnika.

1