Izdvojeno Vijesti

Citroën C-ZERO na ZeGeVege festivalu

Citroën C-ZERO dio je petog ZeGeVege festivala održivog življenja koji se održao 7. i 8. rujna na Trgu bana Jelačića. Ovogodišnji ZeGeVege festival organizirao se u sklopu Veganmanije, poznatog festivala koji se već godinama održava u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, a od ove godine i u Sloveniji i Hrvatskoj. Cilj ZeGeVege festivala jest pomoći građanima u Hrvatskoj da koriste za život neophodne prirodne resurse bez uništavanja okoliša, ugrožavanja životinja i dobrobiti drugih ljudi.

Citroën se nalazi među vodećim Markama u pogledu zaštite okoliša. Marka, koja je angažirana već dugi niz godina u politici smanjenja potrošnje goriva i stakleničkih plinova, danas ulazi u novu fazu zahvaljujući nekoliko tehničkih poboljšanja koja će donijeti dodatno smanjenje vrijednosti na nekoliko vozila u gami. Prvo poboljšanja je na 1.6 HDi motoru zahvaljujući primjeni novih tehnologija. Nadalje, poboljšanje strategije elektroničkog upravljanja DS5 Hybrid4 omogućit će mu poboljšanje u potrošnji i emisijama. U skladu s tim, Citroën Hrvatska izlaže Citroën C-ZERO na ovogodišnjem ZeGeVege festivalu te daje svim zainteresiranim posjetiteljima mogućnost pribilježiti se za testne vožnje ovog 100% električnog automobila.

Citroën C-ZERO je električni automobil s nula potrošnje goriva, nula emisije ispušnih plinova, nula emisije CO2 u vožnji, nula zagađenja bukom. Ovaj novi model je pravi dokaz potpisa Créative Technologie. Citroën C-ZERO je osmišljen kako bi olakšao gradsku i izvangradsku vožnju: malih dimenzija, iznimnih performansi i autonomije dovoljne za svakodnevna putovanja, a sve u tišini zahvaljujući kojoj ćete zaboraviti na gradsku buku. Istinski koncentrat tehnologija i kreativnosti kako biste već danas odgovorili na izazove budućnosti! Tehnologija Full electric koju je razvio Citroën je dio strategije koja se koristi za smanjenje goriva, ispušnih plinova i emisije stakleničkih plinova.