Vijesti

Citroën C3 Aircross je Autobest 2018!

Novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross pobjednik je natjecanja Autobest 2018 u kategoriji „Best Buy Car of Europe” odnosno najpovoljnije kupnje automobila u Europi, titula za koju se izborio među šest finalista.

Žiri natjecanja Autobest objavio je rezultate: Novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross proglašen je „Best Buy Car of Europe”, najboljim izborom automobila u 2018. godini.

Autobest od 2001. dodjeljuje godišnju nagradu za vozilo koje osvoji najviše glasova. U glasovanju sudjeluje 31 specijalizirani novinar iz 31 europske zemlje, a vozila se ocjenjuju na temelju 13 kriterija, među kojima su odnos kvalitete i cijene, dizajn, udobnost i tehnologije, kao i kvaliteta usluga te dostupnost zamjenskih dijelova u distribucijskim mrežama.

Kao i Citroën C3 kojeg je Autobest odabrao 2003. godine, Novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross uspio se istaknuti među konkurentima te je odnio pobjedu u ovoj sedamnaestoj dodjeli nagrade zahvaljujući svojem jedinstvenom obliku te snažnom i svježem stavu.

Novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross dio je obnove Marke te predstavlja njezin pohod na međunarodno tržište. Od svojeg lansiranja u listopadu, već bilježi više od 30.000 narudžbi u Europi. Svoje kupce zavodi kabinom koja utjelovljuje jedinstveno znanje i umijeće marke Citroën u pogledu prostrane unutrašnjosti, modularnosti i svjetlosti. Njegova je osobnost ojačana velikim mogućnostima personalizacije, uz 85 kombinacija vanjskog i 5 kombinacija unutarnjeg uređenja. Taj SUV nadahnut je zahtjevima kupaca, on je „people minded” odnosno po mjeri čovjeka, a odlikuje se prostranošću i modularnošću bez premca te je otvoren prema okolini zahvaljujući ostakljenom panoramskom krovnom otvoru. Simbol programa „Citroën Advanced Comfort”, C3 Aircross pruža ugodan boravak u automobilu i jedinstveno iskustvo vožnje. S lakoćom se kreće u gradu kao i na otvorenoj cesti te povećava mogućnosti za bijeg iz svakodnevice zahvaljujući funkciji Grip Control uz Hill Assist Descent. Visoka razina udobnosti i sigurnosti osigurana je ugradnjom 12 tehnologija suvremenih sustava za pomoć u vožnji, četiri tehnologije za povezivanje, a na testiranju Euro NCAP osvojio je 5 zvjezdica.

„Najiskrenije čestitam Lindi Jackson i njezinim timovima na pobjedi u natjecanju Autobest 2018! U takvoj konkurenciji C3 Aircross istaknuo se kao pobjednik jer je članovima žirija dokazao da je riječ o najboljem izboru automobila u ovogodišnjem izdanju. Također je to nova pobjeda za jedan SUV. Taj izbor dokazuje da žiri ne prati samo razvoj tržišta već također prepoznaje tendencije te time za europske kupce oblikuje pravu preporuku za kupnju automobila budućnosti!”, izjavio je predsjednik žirija Ilia Seliktar

S 426.000 registriranih vozila u Europi u prvih šest mjeseci 2017. godine, Citroën već šestu godinu zaredom postiže rekord uz porast od 5,6% u Europi o odnosu na isto razdoblje u 2016. Godinu dana nakon novog C3, najprodavanijeg modela game Citroën koji je prodan u više od 230.000 primjeraka od njegova lansiranja, Novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross omogućuje marki Citroën da nastavi usavršavati svoje performanse.

Ukupan poredak:

  1. Citroën C3 Aircross 1423
  2. Opel Grandland X 1302
  3. Volkswagen T-Roc 1205
  4. Seat Ibiza 1190
  5. Ford Fiesta 1182
  6. Honda Civic 1138