Vijesti

Citroën C5 s novim Euro 6 motorima

Citroën C5 i Citroën C5 Tourer od sada su u ponudi s novim, čišćim i učinkovitim BlueHDi 150 S&S BVM i BlueHDi 180 S&S EAT6 Euro6 motorima. Stil i tehnologija ova dva modela su poboljšani. Ove atraktivne i udobne obiteljske limuzine, koje su prodane u više od 410.000 primjeraka od svog lansiranja, atraktivnije su i učinkovitije više nego ikada.

Citroën C5 i C5 Tourer imaju prepoznatljiv stil, iznimnu udobnost i držanje ceste najbolje u klasi zahvaljujući ovjesu Hydractive III+. Poznati po svojoj izuzetnoj udobnosti, ove dvije elegantne i dinamične siluete unaprijeđene su s: novim motorima BlueHDi 150 S&S BVM6 i BlueHDi 180 S&S EAT6. Dostupni na svim razinama opremljenosti (Seduction, Business i Exclusive), imaju nisku emisiju CO2 i potrošnju goriva, koji su reference u svom segmentu te pružaju užitak i zadovoljstvo. Bezbrižnost u vožnji je osnažena s novim 6-brzinskim automatskim EAT6 mjenjačem te novim elementima stila: izbor naplataka proširen je kako bi naglasio eleganciju i osebujan karakter ova dva modela. Novi naplatci od lagane legure 17” u sjajnoj sivoj sivoj Anthra boji dolaze u serijskoj opremi na Exclusive opremi, a kao dodatna oprema na izvedbi Exclusive u ponudi su naplatci od lagane legure 18’’Atlantique. Izbor elegantnih i profinjenih boja karoserije nadopunjen je sivom bojom “Moka”.

C5 i C5 Tourer prepuni su najnovijih tehnologija za veću jednostavnost upotrebe i udobnost, poput novog 7’’ tableta osjetljivog na dodir. Osim pročišćenog izgleda komandne ploče, ovaj novi zaslon objedinjuje navigaciju osjetljivu na dodir s 3D prikazom, multimedijski player preko USB-a ili audio streaming, telefon s funkcijom telefoniranja bez ruku,putno računalo i postavke vozila. Kao sastavni dio profinjene kabine s modernim izgledom, ekran osjetljiv na dodir omogućuje još bezbrižniju i ugodniju vožnju.

 

Motori Citroën C5 Citroën C5 Tourer
Potrošnja u mješovitoj vožnji (l/100km) Emisija CO2 (g/km) Potrošnja u mješovitoj vožnji (l/100km) Emisija CO2 (g/km)
BlueHDi 150 S&S BVM6 4.1 106 4.2 110
BlueHDi 180 S&S EAT6 4.4 114 4.4 114