Izdvojeno Predstavljamo

DS 6WR

Na Pekinškom salonu, DS će predstaviti novi model, koji je ujedno moćan i sofisticiran automobil, DS 6WR. Ovaj premium SUV izravno je nadahnut konceptnim vozilom Wild Rubis. Nasljeđe modela DS očito je u jedinstvenom i prepoznatljivom stilu s naglaskom na maštovitost i uzbuđenje, ali i iznimnu uglađenost. Snažan i iskušan spoj nastavlja DS povijest u Kini. Štoviše, nakon DS 5LS, taj prvi SUV Marke sljedeći je korak u DS razvoju u Kini i svijetu.

Osmišljen u Parizu, glavnom gradu luksuza i mode, DS 6WR nov je DS izričaj: buntovan i neukrotiv, izražava težnju za savršenstvom i uglađenošću. Njegov jedinstveni obris objedinjuje snažne linije SUV-a i uglađen DS izgled.

 

Snažne i elegantne linije

Poput konceptnog Wild Rubis koji ga je nagovijestio novi, premium SUV, DS 6WR odlikuje se spektakularnim i snažnim stilom, a glatke linije daju mu iznimno homogen izgled. Duga 4,55 m, široka 1,86 m i visoka 1,61 m, najnovija DS kreacija ima izniman međuosovinski razmak od 2,73 m. Velikih dimenzija koje iskazuju moć i snagu, ali i pozivaju da uđete, zadovoljava stvarne potrebe kupaca SUV-ova visoke klase u pogledu obilježja i svestranosti. Maksimalno razmaknuti 19-inčni kotači nagovješćuju zaista neizmjeran užitak u vožnji.

Usto, DS 6WR raspolaže sustavom Grip Control. Ta tehnologija omogućuje optimalno prianjanje na svim vrstama podloge bez pogona na sve kotače i ograničuje potrošnju goriva i emisiju CO2. Uz DS 6WR nude se motori s tehnologijom visoke razine poput e-THP 160 i THP 200 s izravnim sekvencijalnim ubrizgavanjem koje se puni visokotlačnom pumpom i turbopunjačem tipa Twin Scroll. Opremljeni su automatskim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa.

 

Sofisticiran i uglađen stil

Uz nove dimenzije, novi se DS među najsuvremenije SUV-ove svrstava i karizmatičnim izgledom. Širok i nizak, jedinstven obris istodobno odražava robusnost i snagu, a da ne umanjuje uglađenost vidljivu u stilu senzualnih i raskošnih linija. Elegantan DS 6WR ima jedinstveno izveden profil: aluminijski krovni nosači vizualno naglašavaju uzdignuće ističući dinamičnost novog modela. Nosači „uranjaju“ u karoseriju prateći oblik stražnjeg blatobrana. DS 6WR oplemenjen je novim izgledom prednjeg dijela, prvi put predstavljenog na DS 5LS. Odlikuje ga monumentalna i statusna maska, nazvana DS Wings. Maska se stapa sa svjetlima dvama kromiranim krilima, stvarajući luk čvrstih linija koji prednjem dijelu daje dinamičan i moderan izgled. Na rešetki posebno oblikovane maske nalazi se logotip DS. Naglašena je raskošnim i upadljivim svjetlosnim uzorkom s osebujnim dnevnim ksenonskim svjetlima. Na stražnjem se dijelu prvi put mogu vidjeti svjetla ugrađena u podizna vrata. Poput dragulja, staklo stražnjih svjetala uokvireno je kromom koji naglašava jedinstven svjetlosni uzorak i trodimenzionalni izgled svjetala. U težnji za savršenstvom, okvir DS izbočen je prema svjetlima pa ukrašava logotip DS poput dragulja. Poput prave skulpture, vrata prtljažnika s donje su strane istaknuta kromiranim profilom kojim zahvaćaju dvostruku ispušnu cijev.

Novi proizvod u srcu DS ofenzive u Kini

Novi je model sljedeći korak u razvoju marke DS u Kini. Nakon DS5 u rujnu 2013. godine i DS 5LS, koji je lansiran na tržište potkraj ožujka, DS 6WR bit će treći model DS proizveden u Kini, u tvornici u Shenzhenu. DS 6WR bit će lansiran na tržište potkraj godine i to najprije u Kini. DS se tu ne namjerava zaustaviti budući da će u idućih nekoliko mjeseci biti predstavljen još jedan lokalno proizveden model.

Razvoj DS linije temelji se i na mreži koja se širi i trenutačno obuhvaća 56 DS STORE u najvažnijim kineskim gradovima.

64671