Izdvojeno Predstavljamo

Citroën otkriva DS 5LS

U Carrousel du Louvre, simbolu Pariza, CITROËN je 19. prosinca kineskim novinarima i međunarodnim medijima otkrio svoje najnovije ostvarenje – DS 5LS. Luksuznu limuzinu proizvedenu u kineskoj tvornici u Shenzhenu. To je korak dalje u razvoju DS linije u Kini. DS 5LS uspješno spaja segmente u smislu obujma i prostranosti, zajedno s uglađenošću, dizajnom i snagom, što su prepoznatljiva obilježja DS linije. Novi model, koji će u ožujku 2014. biti plasiran na kinesko tržište, iznimno je važan za daljnji razvoj DS linije na međunarodnoj razini.

DS 5LS odlikuje se moćnim i otmjenim izgledom (duljina mu je 4,70 m, širina 1,84 m i visina 1,50 m) koji naglašava prostranost i senzualne linije svojstvene svijetu DS automobila. DS 5LS otkriva novi izgled prednjeg dijela linije DS, izravno nadahnut konceptnim vozilima Numéro 9 i Wild Rubis. Odlikuje se reljefnom maskom motora nazvanom DS Wings koja naglašava luksuz automobila. S prednjim se svjetlima spaja dvama kromiranim profilima koja tvore širok luk i prednjem dijelu daju dinamičan i moderan izgled. Na rešetki maske posebnog izgleda nalazi se logotip DS. Jedinstven izgled dnevnih svjetala u obliku bumeranga upotpunjuje taj jedinstveni dizajn prednjeg dijela spajajući snagu i otmjenost. Prepoznatljivi bočni kromirani potez proteže se uzduž stakala do prtljažnika i naglašava snagu i karakter siluete, istodobno ističući eleganciju i uglađenost. Usto, kromirani potez prelama stražnju četvrtinu vozila i nenametljivo ocrtava peraju morskog psa, prepoznatljivi element dizajna DS modela. Široki tragovi kotača velikih dimenzija nadopunjuju i naglašavaju dinamičan stil DS 5LS.

Kako bi vanjština DS 5LS bila još ljepša, ponuđene su nove boje, među njima i jedinstvena smeđa nijansa Nocciola, koja je istodobno sjajna i nenametljiva. Uglađenost u unutrašnjosti jasno je izražena jedinstvenim i prestižnim vozačevim sjedalom. Naglasak je stavljen na plemenite i izvorne materijale poput metala, drva i poluanilinske kože. Putnici ove vrhunske limuzine ulaze u prostran i otmjen svijet, čemu doprinosi i kvaliteta kože koja krasi cijelu kabinu sve do instrumentne ploče. Koža, svojstvena luksuznim markama, savršen odraz francuskog znanja i iskustva, ističe se na sjedalima uzorkom „narukvice sata“, rezerviranim za liniju DS.

DS 5LS nudi visoku razinu tehnologije u motorima THP 160 i THP 200 sa sekvencijalnim izravnim ubrizgavanjem goriva, visokotlačnom pumpom, turbopunjačem tipa Twin Scroll. Povezani su s automatskim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa. DS 5LS, nudi  uzornu udobnost u klasi zahvaljujući najvećem međuosovinskom razmaku u segmentu C (2,71 m), udobnim sjedalima (prednja sjedala s masažom, stražnja sjedala s naslonima s nagibom do 29° i nasloni za glavu u stilu avionskih), pročišćenom zraku (ionizator zraka), zvučnoj udobnosti (sustav Arkamys, HIFI Denon…), opreme koja olakšava rukovanje i vožnju (otključavanje i zaključavanje automobila te pokretanje motora slobodnih ruku, nadziranje mrtvih kutova, pomoć pri parkiranju sprijeda i straga, kamera za vožnju unatrag…) i potpunoj ponudi informatičko-zabavne tehnologije (dodirni ekran u boji, DVD čitač, pozivi u nuždi…).

1_1 2_2 4_4 5_5 6_6