Ekologija Vijesti

Crodux počinje prodavati struju

Na tržištu električne energije u Hrvatskoj pojavio se novi jaki igrač: Crodux je počeo prodavati struju u strateškom partnerstvu sa švicarskim energetskim divom Alpiqom. Ponuda je cjenovno izuzetno konkurentna, poručuju iz Croduxa, posebno zbog toga što ugovori sadrže maksimalnu fleksibilnost isporuke i prilagođavanja ugovornih uvjeta potrebama kupaca. Električnu energiju od Croduxa mogu kupovati svi segmenti i kategorije potrošača električne energije na hrvatskom tržištu, a partnerstvo s Alpiqom postupno će se širiti i u regiji. Za kupnju je dovoljno poslati zahtjev za davanjem ponude tvrtki Crodux plin na e-mail adresu opskrba.struja@crodux-plin.hr. U zahtjevu kupac navodi sve svoje potrebe i naglašava specifičnosti za prodaju električne energije, temeljem kojih Crodux kreira adekvatan ugovor za opskrbu.

Tvrtka Crodux plin je opskrbljivač prirodnog i ukapljenog naftnog plina, nafte i naftnih derivata, a ulaskom na tržište električne energije širi svoje aktivnosti, uz podršku Alpiqa kao ključnog i strateškog partnera i dobavljača.

Uloga Crodux plina u ovom partnerstvu je pokrivati dijelom veleprodaju i svu maloprodaju s Alpiqom kao dobavljačem, koji je ujedno i renomirani proizvođač električne energije. Ovakvo partnerstvo je klasičan oblik suradnje velikih proizvođača s opskrbljivačima na veleprodajnom i osobito maloprodajnom tržištu energije. Konkurentnim nas čini prodaja električne energije za sve kategorije prema potrebama kupca, zajedno s ostalim energentima koje već prodajemo“, pojasnio je gospodin Ivan Čermak, predsjednik Uprave Crodux plina.

„Ulazak na tržište električne energije za Crodux plin predstavlja početak razvoja ostalih energetskih djelatnosti vezano za električnu energiju. Sljedeće godine namjeravamo započeti gradnju kogeneracijskih postrojenja i ulazimo u razvoj i izgradnju proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora“, dodao je Ivan Čermak.

Alpiq je vodeća švicarska energetska tvrtka u opskrbi električnom energijom i pružanju usluga u energetskom segmentu, okrenuta prema europskom tržištu. Alpiq je snažno prisutan u Europi u visokoj tehnologiji i tehnologiji budućnosti koju pruža svojim kupcima zahvaljujući svom raznovrsnom fleksibilnom proizvodnom portfelju od 6.500 MW instalirane snage.

Na međunarodnom tržištu energije Alpiq je prisutan na svim važnijim europskim burzama i bilateralnim tržištima. Alpiq je vodeća tvrtka u centralnoj i istočnoj Europi u prekograničnoj trgovini električnom energijom.

„U Hrvatskoj je Alpiq prisutan više od 12 godina u veleprodaji električne energije i u prijenosu električne energije, kao i razvijanju nacionalnih investicijskih projekata. Nedavno je Alpiq ishodio dozvolu za trgovanjem plinom u Hrvatskoj. Alpiq zapošljava preko 8.000 djelatnika s prihodom u 2014 od 8,1 milijarda CHF. Sjedište Alpiqa je u Lausanni i Alpiq je uvršten na Švicarsku SIX Burz“, izjavio je gospodin Ivica Jakić, konzultant Alpiqa za centralnu i istočnu Europu.