Vijesti

Dacia – posebna edicija povodom desete obljetnice

Deset je godina prošlo otkako je 2005. u Europi predstavljen Logan, nagovijestivši tako početak fantastične nove ere za rumunjsku marku Dacia, čiji je preporod pod Renaultovim vodstvom rezultirao neviđenim uspjehom u cijelom svijetu. U sklopu proslave deset fantastičnih godina, Dacia je u proizvodnju ograničene serije svih modela iz ponude (osim Dokkera Van) uložila sva raspoloživa sredstva. U skladu s načelima i imidžom marke, ti su automobili ograničene serije bogato opremljeni, no istodobno jednostavni, a prepoznatljivi su po jedinstvenoj plavoj boji Cosmos. Povrh vanjskog dizajna, krasi ih i novi multimedijski sustav s navigacijom: Dacia MEDIA NAV Evolution.

Ekskluzivna nova boja plava Cosmos

Plava je tradicionalna boja marke Dacia, a modeli ograničene serije to posebno ističu uključivanjem u ponudu ekskluzivne simbolične plave boje Cosmos. Plava je profinjeno primijenjena i u unutrašnjosti.

Pozornost posvećena detaljima vanjskog izgleda

Modeli ograničene serije ističu se brojnim ekskluzivnim dizajnerskim elementima, uključujući aluminijske naplatke i kućišta retrovizora metalizirane sive boje.

Pomno osmišljena unutrašnjost

Suptilni detalji u plavoj boji nalaze se i u unutrašnjosti koja svoje skladno ozračje duguje tamnosivoj boji Dark Charcoal u kombinaciji s detaljima plave boje Sombre na presvlakama i pojasevima te sivim prošivima na sjedalima. Uređenje je upotpunjeno posebnim tepisima s plavim rubovima sprijeda i straga (osim u modelima Lodgy i Dokker).

Bogato opremljeni

Inačice ograničene serije odlikuju se bogatom opremom temeljenom na paketu opreme Lauréate. To uključuje: serijski klima-uređaj, radio CD MP3 Bluetooth, namještanje po visini upravljača i vozačeva sjedala, električne prednje prozore, daljinsko središnje zaključavanje, aluminijske naplatke kao i detalje u unutrašnjosti plave boje.

Dacia MEDIA NAV Evolution: novi multimedijski i navigacijski sustav

U ponudi dodatne opreme na europskom se tržištu nalazi praktičan navigacijski sustav nove generacije MEDIA NAV Evolution kojim se upravlja dodirnim ekranom veličine 18 cm koji je sada u boji. Na njega se mogu povezati uređaji s USB priključkom, Bluetoothom® te pametni telefoni. Sustav Dacia MEDIA NAV Evolution zadržava sve kvalitete koje su MEDIA NAV učinile tako uspješnim: veliki dodirni ekran dijagonale 18 cm, početna stranica koja omogućuje jednostavno upravljanje šest različitih funkcija: radiom, multimedijom, telefonom, kartama, navigacijom (s 2D prikazom i prikazom iz ptičje perspektive) i postavkama. Mobilni uređaji poput pametnih telefona i MP3 čitača mogu se spojiti USB-om ili 3,5-mm priključkom lako dostupnim na prednjoj masci uređaja, što svjedoči odličnoj ergonomiji unutrašnjosti. Funkcija Bluetooth® korisnicima sustava Dacia MEDIA NAV omogućava upotrebu funkcije streaminga za bežičnu reprodukciju pjesama pohranjenih na pametnom telefonu.

Ograničena serija dostupna s velikim izborom motora

Modeli ograničene serije dostupni su s motorima iz aktualne Dacijine ponude, a u slučaju Dustera i s pogonom na prednje ili četiri kotača.

Jamstvo u trajanju tri godine / 100.000 km za bezbrižnu vožnju

Kao i svi modeli u Dacijinoj ponudi, modeli iz ograničene serije imaju jamstvo od tri godine / 100.000 km (vrijedi za prvi od ispunjena dva uvjeta).

Dacia Logan MCV Dokker_1 Dokker