Vijesti

Dani tehničke ispravnosti vozila

Ovaj tjedan održava se tradicionalna preventivno sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila 2018.“ HAK poziva vozače na besplatan tehnički pregled vozila od 19. do 24. studenog u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila.

Hrvatski autoklub poziva vozače na provjeru tehničkog stanja vozila sudjelovanjem u tradicionalnoj besplatnoj, edukativnoj, preventivno-sigurnosnoj akciji “Dani tehničke ispravnosti vozila 2018.”, koju ovog tjedna zajednički provode stanice za tehnički pregled vozila, Hrvatski autoklub i Centar za vozila Hrvatske pod pokroviteljstvom Nacionalnog programom sigurnosti cestovnog prometa.

Akcija počinje u ponedjeljak 19. studenog, završava u subotu 24. studenog 2018. i provodi se na cijelom teritoriju Republike Hrvatske. U sklopu akcije vozači mogu obaviti besplatan tehnički pregled vozila, u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila.

U HAK-u napominju kako se ova dragovoljna akcija ne odnosi na vozače koji u razdoblju njenog provođenja svoje vozilo moraju podvrgnuti redovnom tehničkom pregledu radi produljenja valjanosti prometne dozvole odnosno registracije vozila.

Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik te sigurnosti. Tehnička ispravnost velikim dijelom ovisi o načinu na koji se vozači i vlasnici vozila odnose prema automobilima i koliko u njih ulažu.

Tijekom akcije nema sankcioniranja sudionika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlašteni servis.

Prvih 15.000 vozača – sudionika akcije na poklon će dobiti paket sa tri litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila prilagođene uporabi u zimskim uvjetima vožnje. Pokloni su raspoređeni u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila.

Dodatne informacije: https://www.hak.hr/vijest/836/dani-tehnicke-ispravnosti-vozila-2018