Vijesti

DS predstavio model 4S

Nakon novog DS 4 i DS 4 Crossback, lansiranih prije nekoliko tjedana u Europi, sada je na Kini red za otkrivanje, na Guangzhou Motor Showu, svoj najznačajniji modela za svjetsku DS ofenzivu u segmentu kompaktnih premium vozila. Dizajniran u Francuskoj i proizveden u Shenzhenu, u Kini, DS 4S izražava tehnologiju i profinjenost. S tri vozila na tržištu kompaktnih vozila – dva u Europi i jedan u Kini – marka DS sada ima sve adute za uspjeh na najvećem segmentu premium vozila na svijetu, segmentu u punom zamahu, posebice u Kini.

Od automobila DS 4S do novog DS 5, ključne riječi modela DS jesu tehnologija i profinjenost koje nude jedinstveno iskustvo vožnje te objedinjuju dinamičnost i udobnost. Ove riječi svoj puni smisao dobivaju na modelu DS 4S koji će svijetu biti premijerno predstavljen na salonu automobila u Guangzhouu. Ovaj novi model savršeno se uklapa u vrijednosti koje Marka njeguje. Uz model DS 4S bit će izloženi i novi DS 5, DS 5 LS i SUV DS 6, a ne smijemo zaboraviti ni DS 23 kojim će Marka proslaviti 60 godina izvornog modela DS.

DS 4S – profinjenost na vrhuncu

Izvana ju je lako uočiti već na prednjem kraju DS Wings koji se odlikuje vrlo snažnim identitetom i sastoji od svjetlosnog potpisa Marke te od pomno oblikovane, izrezbarene i okomito postavljene prednje maske u čijem se središtu nalazi logotip DS. Sam je razvoj svjetlosnog identiteta primjer spomenute profinjenosti. Na ovoj se izvedbi svjetla DS LED Vision u potpunosti sastoje od LED tehnologije. Valja istaknuti tri modula LED koja podsjećaju na drago kamenje te 136 LED svjetala raspoređenih na prednjem kraju, koji su pravi odraz tehnologije i avangardnosti. Kao i na svakom novom modelu DS, u svjetla je ugrađena samo najbolja tehnologija, uključujući pokazivače smjera stupnjevitog treptanja, funkciju praćenja zavoja ili svjetla s prilagodljivim usmjeravanjem, a sve to čini ekskluzivnu ponudu marke DS. Stražnja su svjetla također LED te su izrađena u 3D tehnologiji s izvrsnim svjetlosnim efektom. Drugi je primjer karoserija koja je najbolja u klasi vrhunskih automobila u Kini, što dodatno ističe obećanje kvalitete i robusnosti ovog automobila.

U unutrašnjosti automobila profinjenost se u potpunosti odražava u kožnim elementima koji su pomno odabrani i usavršeni ekskluzivnom završnom obradom marke DS: instrumentna ploča u potpunosti je presvučena kožom (kao i obloge na vratima), što je potpuno u skladu s duhom pariške luksuzne izrade,za koju je u ovom slučaju bilo potrebno više od osam sati ručnog rada. Ne smijemo zaboraviti sjedala koja izgledom podsjećaju na remen ručnog sata, što predstavlja pravu inovaciju i ekskluzivnost marke DS od njezina nastanka. Crvena koža dodatno naglašava ovaj imidž profinjenosti i iznimne posvećenosti detaljima koja istinski obilježavaju francuski luksuz.

Ova ključna vrijednost marke DS prvenstveno je izražena u stilu automobila: od prednjeg dijela karakterističnog za sve modele marke DS preko uočljive i funkcionalne dvostruke kromirane ispušne cijevi sve do dvovolumenske siluete koja se stapa sa cestom… Kao šećer na kraju, ovaj je automobil za svoje lansiranje odjenuo posebnu boju Dark Fire, intenzivno crvenu boju koja pridonosi dojmu dinamičnosti. Ovaj model nudi učinkovitost i performanse zahvaljujući ponudi od tri benzinska motora s visokim i postojanim okretnim momentom, od kojih je svaki opremljen novim 6-stupanjskim automatskim mjenjačem najnovije generacije i tehnologijom Stop&Start te snazi u rasponu od 136 KS do 204 KS koju ostvaruje potpuno novi motor THP 1.8 l. Najnoviji turbomotor PureTech dobio je nagradu „Motor godine 2015.”, a pojavit će se po prvi put na modelima DS u Kini. Odlikuje se izvanrednim karakteristikama koje objedinjuju nisku potrošnju goriva te visoku razinu učinkovitosti i performansi.

Udobnost je prije svega izražena u stilu i dizajnu automobila. Stražnji kraj u potpunosti je redizajniran kako bi putnicima u stražnjem dijelu ponudio najveću udobnost, a to je posebice postignuto najvećim prostorom za noge u segmentu kompaktnih limuzina. Novoosmišljena konstrukcija nudi dulji međuosovinski razmak na istoj duljini automobila. Zbog ugrađene stražnje osovine moguć je iznimno kratki prevjes, pri čemu je pospješena raspodjela mase u korist dinamičnosti vozila. Usavršavanjem ovjesa postignuta je prvorazredna okomita udobnost koja je apsolutno mjerilo u svojoj klasi. Isto tako, timovi DS i CAPSA znatno su doradili zvučnu izolaciju čime je automobil dospio na čelo u pogledu akustične udobnosti među svim svojim konkurentima u kategoriji vrhunskih vozila. Svakako valja spomenuti i DS Connect, tehnologiju koja pruža više udobnosti i bezbrižnosti. Trenutačno postoji više od 10.000 korisnika ove usluge, čime je marka DS postala predvodnik ponude internetskih usluga u Kini, koja se neprestano širi te obuhvaća 24 moguće funkcije (navigacija, sigurnost, stil života, komunikacija…).

DS 4S bit će komercijaliziran u prvom polugodištu 2016, uz DS 5 LS, DS 6 i novi DS 5.

DS u Kini:

– 3 modela lansirana u 1 godini (Novi DS 5, DS 5 LS, DS 6)

– Jedna tvornica u Shenzhenu

– 96 DS Store-a u 60 gradova

– 23.000 fakturiranih vozila krajem listopada 2015. ; Kina predstavlja 22% ukupne svjetske prodaje Marke

Štand DS:

Na štandu 805 m2, u hali 5.1, 11 modela DS od čega DS 4S ima svjetsku premijeru. Od DS 23, simbola baštine Marke, do novog DS 4S, preko DS 5 LS i SUV DS 6, posjetitelj može uroniti u svijet profinjenosti, posvećenosti detaljima, dizajna i tehnologija i prije svega u svijet koji slavi 60 godina izvornog DS modela.

1 2