Vijesti

E-Car Award 2011 za Golf Blue-e-Motion

Više od 11.000 čitatelja glasalo je i odabralo Golf Blue-e-Motion za električno vozilo godine u kategoriji konceptualnog vozila. Već drugi put njemački magazin AUTO TEST dodjeljuje nagradu u četiri kategorije vezano uz temu električne mobilnosti.

“Dobitak nagrade za Golf Blue-e-Motion, iako se još radi o studiji, pokazuje da smo na pravom putu. Volkswagen prepoznaje značaj električne mobilnosti, ciljano pospješuje njen razvoj te će 2013. najprije krenuti s proizvodnjom up! Blue-e-Motiona, a ubrzo nakon toga i s električnim Golfom u velikoj seriji”, izjavio je dr. Ulrich Hackenberg, član Volkswagen Upravnog odbora zadužen za razvoj, tijekom foto termina kod primopredaje nagrade za električno vozilo u Wolfsburgu.

Trenutačno se u Berlinu, Hannoveru i Wolfsburgu odvijaju testiranja s ukupno 80 Golf Blue-e-Motiona. Ova predserijska vozila najuspješnijeg europskog automobila imaju samo “akumulator” bez ispušnog sustava ili motora na sagorijevanje sa spremnikom goriva. Zahvaljujući električnom motoru, Golf Blue-e-Motion radi tiho, a zbog struje nema emisije CO2.

Ova su probna ispitivanja popraćena izložbom “Blue-e-Motion” u berlinskom automobilskom forumu “Unter den Linden” u kojem se do kraja godine posjetitelji mogu informirati o različitim aspektima električne mobilnosti. Drugo mjesto prilikom dodjele nagrade za električno vozilo u kategoriji konceptualnog vozila dodijeljeno je A1 e-tronu iz marke koncerna Audi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.