Tehnika Vijesti

Euro NCAP hvali Ford Focus

– Euro NCAP oduševljeno tvrdi kako je adaptivni tempomat novog Ford Focusa sa Stop & Go funkcijom, prepoznavanjem ograničenja brzine i sustavom zadržavanja vozila, uravnotežen i intuitivan

– Ford pozvan na prvo predstavljanje novih sigurnosnih tehnologija u organizaciji Euro NCAP-a kako bi istaknuo prednosti naprednih sustava pomoći vozaču koje dolaze zajedno s novim Focusom

– Novi Ford Focus je ranije ove godine dobio maksimalnih 5 zvjezdica na Euro NCAP  testiranju

Zahvaljujući naprednoj tehnologiji iskustvo vožnje u novom Ford Focusu je komfornije, manje zahtjevno za vozača i sigurnije, komentirali su iz Euro NCAP-a, nezavisne organizacije koja ocjenjuje sigurnost automobila i provodi crash testove.

Novi Ford Focus, koji je ranije ove godine nagrađen s maksimalnih 5 sigurnosnih zvjezdica, prepoznat je od strane organizatora kao dio nove inicijative koja među korisnicima donosi veće razumijevanje o prednostima naprednih sustava i tehnologija pomoći vozaču.  Novi Ford Focus pronalazi dobru ravnotežu između sustava pomoći vozaču i učinka da vozači osjećaju punu kontrolu nad vozilom.

“Ford Focus pruža vrlo uravnotežen paket tehnologija pomoći vozaču, s mogućnošću sigurnijeg putovanja, a istodobno osigurava da vozač ostane pozoran i spreman poduzeti odgovarajuće radnje u hitnim situacijama”, rekao je generalni tajnik Euro NCAP-a Michiel van Ratingen.

Novi Ford Focus u prodaji će biti u peterovratnoj hatchback izvedbi, karavanskoj, a na određenim tržištima i u limuzinskoj 4-vratnoj verziji. U ponudi će biti uz stilske Trend i Titanium pakete opreme, sportski ST-Line paket, kao i luksuznija Vignale oprema.