Galerija Vijesti

Fiat 500 proslavio 60-ti rođendan i u Hrvatskoj

Stari dobri Fiat 500 koji pokreće zrakom hlađeni dvocilindraš ove godine slavi svoj 60. rođendan. Pollitrenko slavi 60 godina i povodom ove krasne obljetnice održano je okupljanje njegovih vlasnika sa svojim oldtimer vozilima u Zagrebu u subotu 1.7.2017.  ispred Mimare.

Okupilo se isprva osam vlasnika, a poslije im se pridružio i deveti. Svi okupljeni bili su iz Zagreba, i pretpostavlja se da je to oko 2/3 od svih koji su registriranih u Zagrebu, a mnogi ili nisu još u voznom stanju ili nemaju registraciju. Najavljuje se još jedno okupljanje, ali na razini cijele Hrvatske pa da pokažemo svijetu koliko ovih legendarnih automobila ima na cesti u našoj državi.

Poslije okupljanja ispred Muzeja Mimare, krenuli su u koloni na promotivnu vožnju Gradom, prolazeći kroz uži centar, pa sve do Kaptola. Ne treba reći kako su bili prvorazredna atrakcija, kako za domaće, ali još više za strane turiste, koji su kolonu zaustavljali kako bi se fotografirali uz Fiat 500.

Poziv na okupljanje odnosio se ovaj put samo na stare Fiat 500 koji imaju zrakom hlađeni motor. Bila je to odlična prilika za međusobno upoznavanje, razmjenu kontakta i iskustva oko obnavljanja i održavanja popularnog Fiata 500. Poslije duge vožnje automobili su parkirani u zasluženi hlad, a njegovi vlasnici su nastavili neobavezno druženje uz jelo i piće.

Tekst i foto: Davor Kindy / www.automania.hr