Izdvojeno Vijesti

Ford Fiesta je ”Ženski svjetski automobil godine”

Nova Ford Fiesta s 1,0-litrenim EcoBoost motorom osvojila je titulu ”Ženskog svjetskog automobila 2013. godine”, nakon što su sutkinje pohvalile ‘vrhunski izgled i osjećaj’ te učinkovitost goriva, a u samoj završnici Fiesta je bila bolje pozicionirana od ostalih modela finalista koji su uključivali Audi Allroad, Range Rover i Porsche Boxster S. Nova Fiesta je također proglašena  ‘Ženskim svjetskim automobilom godine u ekonomičnoj klasi’ za 2013. u izboru 18 stručnih novinarki za automobilsku industriju, koje su odlučile o pobjednicima na temelju faktora koji su uključivali sigurnost, omjer uloženo/dobiveno, estetski izgled, prostranost prtljažnika, prilagođenost djeci, lakoću upravljanja, boju, seksipil i brigu o okolišu. Stilski dotjerana nova Fiesta nudi odvažnu novu vanjštinu, unutrašnjost optimiziranu za ergonomiju, udobnost, kao i Ford MyKey – najmoderniji tehnološki novitet koji roditeljima omogućava poticanje sigurnije vožnje i ograničavanje izloženosti rizicima za volanom kod svojih tinejdžera. Fordov 1.0-litreni EcoBoost motor – međunarodni ‘Motor godine 2012. i 2013.’ – ima 125 konjskih snaga i ispušta 99g ugljičnog dioksida po kilometru, a sve kao dio serije od sedam Fiestinih pogonskih sklopova koji ispuštaju manje od 100g ugljičnog dioksida po kilometru te su u tom segmentu vodeći u svojoj klasi.

 

Nova Fiesta je postavila visoke standarde s ciljem ponude vozila dinamičnijeg izgleda, bolje povezanih u jednu cjelinu, a ujedno i ekonomičnijih u potrošnji goriva te ugodnih za vožnju”, izjavila je Barb Samardzich, potpredsjednica Fordovog europskog razvojnog proizvodnog centra. ”Prilagodbom potrebama naših kupaca brinemo se kako bi ovaj mali automobil bogate prošlosti imao i vrlo svijetlu budućnost.”

Nova Fiesta je dobila maksimalnih pet zvjezdica za sigurnost na nezavisnom Euro NCAP testiranju te nudi poseban integrirani sustav povezivanja Ford SYNC with Emergency Asisstance koji izravno povezuje putnike u automobilu s lokalnim operaterima za hitne slučajeve u situacijama nakon prometnih nesreća. Active City Stop pomaže vozaču pri izbjegavanju sudara pri malim brzinama.

”Fiesta ima pravi ‘high-end’ izgled i pruža odličan osjećaj“, izjavila je britanska sutkinja Victoria MacMillan Bell. ”Dodajte tome i višestruko nagrađivani 1.0- litreni EcoBoost motor koji postiže odlične performanse istovremeno štedeći gorivo i dobili ste džepnu raketu koja uvjerljivo pobjeđuje u svim kategorijama.” ”Od samog početka je bilo jasno da je nova Fiesta s 1.0-litrenim EcoBoost motorom ‘pogodila u žicu’ naš stručni ženski tim eksperata za automobile širom svijeta”, kazala je glavna sutkinja izbora Ženskog automobila godine, Sandy Myhre s Novog Zelanda. Nagrade petog izbora za Ženski automobil godine bit će dodijeljene u Londonu u listopadu.