Izdvojeno Vijesti

Ford Galaxy briljira u studiji o zadržanoj vrijednosti

Neovisna studija otkriva da Ford Galaxy zadržava vrijednost bolje od bilo kojeg MPV vozila dostupnog na njemačkom tržištu. Godišnja studija koju provodi Auto Bild, najveći europski automobilski magazin i Schwacke, neovisni stručnjaci za preprodajnu vrijednost, preispitali su zadržanu vrijednost nekih  28.000 putničkih vozila kako bi saznali koje od vozila pokazuje najnižu stopu amortizacije tijekom slijedeće četiri godine. Već drugu godinu zaredom, Ford Galaxy pogonjen 2.0 litarskim Duratec benzinskim motorom 145 KS dobiva naziv “Wertmeister” ili Prvak vrijednosti, nagrada koja se dodjeljuje vozilu koje svoju vrijednost zadržava bolje nego druga vozila u segmentu.

         Procjene zadržane vrijednosti koje koristi Auto Bild i Schwacke uzimaju u obzir široki raspon parametara uključujući opći gospodarski razvoj, nove zakone i propise te trendove među kupcima. Fokusiraju se također na specifične aspekte i marke i modela kao što je koncept proizvoda, dizajn, specifikacije, presvlake u interijeru, dodatne opcije, cijena, ponašanje, tekući troškovi, kvaliteta proizvoda, planirana prodaja i segment, starost vozila i njegov životni ciklus.

Prvaci vrijednosti 2012. proglašeni su u jedanaest kategorija vozila od mini segmenta do velikih SUV modela. Svaka kategorija imala je dva pobjednika budući da je zadržana vrijednost procjenjivana u apsolutnom iznosu (najniža amortizacija izražena u eurima) i relativnom iznosu (najveća vrijednost u postocima).