Vijesti

Ford koristi Rendgen za poboljšanje kvalitete

Ford Motor Company i dalje prednjači u pionirskoj primjeni kompjuteriziranih, digitalnih rendgenskih uređaja kao integralnog dijela procesa kontrole kvalitete. Dok se rendgenski aparati uobičajeno koriste u medicinskoj struci, Ford ih upotrebljava još od 2002. godine kada su već uočene njihove prednosti. Danas, radeći s proizvođačima takvih strojeva kako bi se prilagodili Fordovim specifičnim potrebama, ovi uređaji su inžinjerima često prva točka provjere da su automobilski dijelovi jednako savršeno oblikovani iznutra i izvana.

2D rendgenski uređaji koji daju sliku u realnom vremenu predstavljaju prvi dio pregleda koji je zamijenio rendgenske filmove. Druga moguća opcija je 3D CAT (kompjuterski potpomognuta tomografija), u osnovi proces koji kombinira 720 2D rendgen koristeći poseban program kako bi se dobila slika u tri dimenzije. Takav 3D prikaz se može rotirati i pregledavati na monitoru s time da se čak može i “proletjeti kroz” stvorenu sliku.

Upotrebom ovih uređaja, Laboratorij za materijal pomaže Fordovih inžinjerima da razviju nove dijelove, ali omogućuju da se eventualni problemi uoče u ranoj fazi. Zahvaljujući medicinskoj tehnologiji, Ford ima još jedan snažan alat na raspolaganju kako bi kupci bili bezbrižni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.