Vijesti

Genesis i Hyundai vodeći u kvaliteti

Inicijalna kvaliteta novog vozila, mjerena brojem problema koji se dogode na 100 vozila tijekom prvih 90 dana posjeda automobila, poboljšana je za 4% u odnosu na prošlu godinu, objavio je J.D. Power temeljem svoje studije Initial Quality Study.

Korejski igrači, Genesis i Hyundai postigli su jedne od najboljih rezultata u ovogodišnjoj studiji, što nosi i najbolju ocjenu u pogledu ukupne kvalitete marke. Od 31 proizvođača automobila ocjenjivanih u studiji, čak 21 je postigao bolje rezultate u odnosu na 2017. godinu. Od marki automobila najbolji je Genesis, luksuzni Hyundaijev brand, a već na trećem mjestu je i sam Hyundai. Iza njih slijede Porsche te Ford. Marka vozila koja je prema segmentima automobila dobila najviše nagrada jest Ford s 5 priznanja, dok je drugi Hyundai s 4 nagrade.

Američka studija kvalitete novih automobila temelji se na odgovorima 75.712 kupaca i korisnika novih automobila nakon 90 dana korištenja vozila. Korisnici odgovaraju na 233 pitanja u osam kategorija, a studija je provođena od veljače do svibnja 2018. godine.