Vijesti

Geneva Motor Show 2019.

Središte cjelokupne svjetske automobilske industrije svake godine početkom ožujka je Ženeva. Od 7. do 17. ožujka održava se tradicionalan Ženevski autosalon po 89. puta. Tradicija ovog salona datira iz davne 1905. godine, a nakon brojnih previranja profilirao se kao središnji godišnji, a time i najeminentniji događaj u automobilskoj industriji.

Po osmi puta uzastopce se uoči otvaranja salona održalo proglašenje pobjednika “Car of the Year”, a titulu je ove godine odnio električni Jaguar i-Pace s istim brojem bodova ispred Alpine A110. Više: http://autostil.com.hr/jaguar-i-pace-je-car-of-the-year-2019/

            Na ovogodišnjem Salon bit će prikazano više od 900 izložaka, akreditirano je više od 10.000 novinara iz cijelog svijeta koji će prisustvovati 70-tak press konferencija na kojima će biti predstavljeno više od 150 premijera. Sve to zbrojeno stavlja Ženevu u položaj najznačajnije automobilske priredbe. Tijekom trajanja salona očekuje se posjeta više od 660.000 posjetitelja.

Evo još par praktičnih detalja za one koji namjeravaju osobno posjetiti ovu priredbu: Salon je otvoren radnim danom od 10 do 20 sati, vikendom od 9 do 19 sati, cijena ulaznice je 16 CHF za odrasle (11 CHF za grupu veću od 20 ljudi), a za djecu od 6 do 16 godina i umirovljenike cijena je 9 CHF.

Ove se godine u Ženevi po četvrti puta predstavlja i hrvatski proizvođač Rimac. Sada već etabliran proizvođač iz Svete Nedjelje predstavit će svoj hiperautomobil C_Two u finalnoj izvedbi, a svakako će predstavljati jednu od najznačajnijih premijera.