Vijesti

Good Design za tri Kije

Kia Motors je na najnovijem proglašenju dizajnerskih nagrada GOOD DESIGN za 2017. godinu dobila nagrade za 3 svoja najnovija modela. GOOD DESIGN nagrade u kategoriji ‘prijevoz’ za nove modele Rio, Stinger i Niro. U kategoriji ‘prijevoz’ Kia je osvojila priznanja za dizajn nove kompaktne kombilimuzine Rio, fastback sportske limuzine Stinger i hibridnog crossovera Niro.

8 godina zaredom korejski brend dobitnik nagrada GOOD DESIGN

To je osma godina zaredom u kojoj je Kia osvojila nagrade GOOD DESIGN za svoja vozila. Prethodni Kijini nagrađeni modeli bili su konceptni automobili (npr. Telluride iz 2016. i GT4 Stinger iz 2014.) te isto tako serijski modeli (električni Soul EV i premium limuzina Cadenza). Seon Ho Youn, voditelj Kijinog dizajnerskog centra, kaže: “Naši dizajneri širom svijeta neumorno stvaraju prekrasno dizajnirane nove modele, čime privlačimo nove stranke i povećavamo svijest o brendu. Nagrade GOOD DESIGN za tri naša nova modela su potvrda njihovog izvanrednog rada.” Nagrađeni modeli Rio, Stinger i Niro nastali su kao plod suradnje Kijina tri dizajnerska studija u Namyangu (J. Koreja), Irvineu (Kalifornija) i Frankfurtu (Njemačka).

Svečana podjela nagrada tradicionalno se održava u muzeju u Chicago za arhitekturu i dizajn u suradnji s europskim centrom za arhitekturu, umjetnost, dizajn i urbana istraživanja. Žiri GOOD DESIGN, koji čine neovisni stručnjaci s područja dizajna, automobilske industrije i medija, koji poznaju i pokrivaju dizajn, ocjenjivao je kandidate na osnovu različitih kriterija – inovativan dizajn, nove tehnologije, oblik, materijali, izrada, koncept, upotrebljivost, energetska učinkovitost i utjecaj na ekologiju. Sva tri Kijina ovogodišnja predstavnika ostavili su pozitivan dojam na osnovu svih ocjenjivanih kriterija.

GOOD DESIGN, koji se održava već 67 godina, spada među najstarija i najprestižnija svjetska priznanja. Nagrade GOOD DESIGN nagrađuju najinovativnije i najnovije dizajnerske kreacije s područja industrije, proizvoda i grafike iz Europe, Azije, Afrike i obje Amerike. Žiri je ove godine ocjenjivao dizajnere i proizvođače iz 49 zemalja.