Vijesti

Goodyear Dunlop i Sava predstavljaju gume za ovu sezonu

Vozači će od 15. travnja moći zamijeniti svoje zimske gume ljetnima, jer od tog datuma prestaje obavezna uporaba zimske opreme u Republici Hrvatskoj. Pri zamjeni zimskih guma ljetnima mnogi razmišljaju o kupnji novih, stoga predstavljamo ponudu ljetnih autoguma tvrtke Goodyear Dunlop Sava Tires.

GOODYEAR

Eagle F1 Asymmetric 3: guma za vrhunska vozila

Vrhunska guma Eagle F1 Asymmetric 3, najnovija iz uspješne serije Eagle, vozačima osigurava bolju kontrolu nad vozilom i istodobno im omogućuje užitak u vožnji. Guma je uvjerljivo pobijedila na neovisnom testu poduzeća za certificiranje TÜV SÜD na području zaustavnog puta na suhoj i mokroj cesti. U usporedbi s prosječnom izdržljivošću triju konkurentskih guma njezin je zaustavni put na suhoj površini bio kraći 1,3 metra, a na mokroj površini čak 2,6 metara; guma je istovremeno na mokrim cestama 4 posto lakše upravljiva. Dodatno je test DEKRA potvrdio da u usporedbi s prosjekom triju glavnih konkurentskih guma ova guma omogućuje čak 11.500 više prijeđenih kilometara, odnosno 31 posto manje habanje.

EfficientGrip Performance: izuzetno uspješna na oznaci EU za gume

Ljetna guma Goodyear EfficientGrip Performance može se pohvaliti izvrsnom izdržljivošću jer udružuje najsuvremenije tehnologije. Među njima je tehnologija WearControl, koja osigurava gumi ravnomjerno habanje po cijeloj površini te također bolje prianjanje na mokroj površini i manji otpor kotrljanja tijekom čitava životnog vijeka. Za mali otpor kotrljanja gume i posljedično manju potrošnju goriva zaslužna je mješavina koja smanjuje zagrijavanje u donjem dijelu boka gume i time otpor između gume i ceste. Sloj CoolCushion Layer sprječava, odnosno smanjuje zagrijavanje po cijeloj površini gume, što doprinosi njezinom uspješnom uvrštenju na oznaci EU za gume. Usavršeni sustav blokova i iznimno sitni žljebovi na ramenome dijelu dodatno smanjuju buku pri kotrljanju gume. Za gumu je također značajna napredna tehnologija ActiveBraking, koja prilikom kočenja omogućuje bolji kontakt blokova gaznog sloja s cestom, što osigurava kraći zaustavni put.

DUNLOP

Sport Maxx RT2: za izvrsno prianjanje i upravljivost

Kako su pokazali neovisni usporedni testovi provedeni u TÜV SÜD, vrhunska ljetna guma Sport Maxx RT2 odlična je kod prianjanja i preciznosti pri upravljanju, a dobro se ponaša u situacijama koje zahtijevaju veliku izdržljivost. Na mokroj stazi ostvarila je 1,3 posto brže vrijeme kruga i dokazala 4,1 posto bolju upravljivost na suhoj površini od prosjeka četiriju glavnih konkurentskih guma. Guma je inače nasljednica modela Sport Maxx RT, koji je dobio brojne nagrade, a razvijena je na temelju bogatoga Dunlopovog iskustva stečenog na utrkama izdržljivosti.

FULDA

SportControl 2: nova vrhunska guma za kontroliranu sportsku vožnju

Nova vrhunska (UHP) ljetna guma Fulda SportControl 2 pruža visokokvalitetnu njemačku tehnologiju po konkurentnoj cijeni. Guma se može pohvaliti većom izdržljivošću na mokrim i suhim cestama, većim brojem prevoženih kilometara i manjom potrošnjom od prethodnice. Ima napredan dizajn gaznog sloja koji poboljšava kontakt s cestom i osigurava ravnomjeran pritisak gume na podlogu, a time i kratak zaustavni put na suhim cestama. Širok i čvrst vanjski rameni dio smanjuje deformaciju gaznog sloja gume, što omogućuje preciznije upravljanje vozilom i vrhunsku izdržljivost na suhim cestama. Guma ima brojne žljebove AquaFlow, koji učinkovito raspršuju vodu i omogućuju prianjanje na mokrim površinama. Osim toga Fulda SportControl 2 ima usavršenu kontaktnu površinu i vanjski presjek, što joj osigurava ravnomjerno habanje i time više prevoženih kilometara. Lagana konstrukcija i tehnologija mješavine smanjuju otpor kotrljanja i gubitke energije, a posljedica je manja potrošnja goriva.

SAVA

Intensa UHP 2: veća izdržljivost na suhim i mokrim cestama

Robna marka Sava obogatila je segment vrhunskih (UHP) ljetnih guma novom gumom Intensa UHP 2, koja ima poboljšane značajke i postiže veću izdržljivost na suhim i mokrim cestama. Guma se odlikuje čvrstim blokovima na vanjskome ramenom dijelu koji omogućuju bolji prijenos sila i tako osiguravaju učinkovito kočenje. Zahvaljujući usavršenome vanjskom obliku presjeka gume kontaktna površina gume Intensa UHP 2 progresivno se prilagođava promjenama vanjskih sila, zbog čega vozač ima bolju kontrolu nad vozilom na mokrim cestama. Intensa UHP 2 ima usavršenu konstrukciju koja osigurava optimalnu površinu trenja i smanjuje gubitke energije te je stoga potrošnja goriva manja, a broj prevoženih kilometara veći. Guma Intensa UHP 2 nesumnjivo znači pametnu kupnju jer nudi europsku kvalitetu, a istodobno ima i privlačnu cijenu.