Vijesti

Goodyear Eagle F1 SuperSport

Goodyear pomiče granice pomoću nove serije guma s trkaćim karakterom Eagle F1 SuperSport

Goodyear najavljuje dolazak nove serije triju guma primjerenih za ceste i trkaće staze: SuperSport, SuperSport R i SuperSport RS. UUHP (Ultra Ultra High Performance) gume upotrebom inovativnih tehnologija osiguravaju vozačima kraći zaustavni put, vrhunsko prianjanje te precizno upravljanje na cestama i na trkaćim stazama.Dugogodišnje iskustvo s trkaćih staza omogućilo je razvoj ovih guma koje se mogu ugraditi na širok spektar vozila, od Volkswagen Golfa GTI do Porschea 911 GT2 RS.

Novu seriju guma iz sve većega segmenta UUHP (Ultra Ultra High Performance) čine gume Eagle F1 SuperSport, SuperSport R i SuperSport RS. Njihov razvoj diktirali su Goodyearovo dugogodišnje iskustvo s trkaćih staza i inovativne tehnologije, što gumama osigurava najvišu razinu izdržljivosti u trkaćoj i cestovnoj vožnji.

Guma Eagle F1 SuperSport s krutim rebrima gaznog sloja povećava reagiranje na promjenu smjera, masivan zatvoreni dezen na ramenom dijelu omogućuje kontrolu u zavojima, a izuzetno kruta bočnica gume doprinosi boljoj upravljivosti, ali bez smanjenja udobnosti u vožnji. Kombinacijom različitih smjesa Goodyear je domišljato prilagodio gumu različitim vremenskim prilikama jer su vanjski dijelovi usavršeni za suhu, a tri segmenta u središnjem dijelu za mokru površinu. Guma Eagle F1 SuperSport postupno će biti dostupna u 25 dimenzija, širine od 205 do 305 mm i poprečnih presjeka od 45 do 30, za naplatke promjera od 18 inča do 21 inča. Eagle F1 SuperSport namijenjena je za energična vozila kakav je npr. Volkswagen Golf GTI, za visokoizdržljive limuzine kakvi su BMW M3 i Mercedes-AMG C63 te za super automobile kao što je Porsche 911 Turbo.

Još bolje prianjanje i preciznije upravljanje pruža guma Eagle F1 SuperSport R. Prilagođena gumena smjesa omogućuje dodatne izdržljivosti na suhoj površini, a mostići u utorima gaznog sloja osiguravaju veliku stabilnost u zavojima jer smanjuju deformaciju blokova gaznog sloja kod ekstremnih bočnih sila. Zahvaljujući optimiziranoj kontaktnoj površini koja omogućuje ravnomjerniju raspodjelu pritiska po površini, istodobno su povećani preciznost i reagiranje pri upravljanju. Eagle F1 SuperSport R dolazi na tržište u 10 dimenzija, širine od 205 do 305 mm i poprečnih presjeka od 25 do 40, za naplatke promjera od 18 inča do 21 inča. Eagle F1 SuperSport R razvijena je za najizdržljivija vozila kao što su Volkswagen Golf Club sport, BMW M4 CS i Porsche 911 GT3.

Seriju zaokružuje guma Eagle F1 SuperSport RS, koja ima najizraženiji trkaći karakter; naime, posebno je razvijena za pomicanje granica na stazi, a homologirana je i za cestovnu vožnju. Ta guma ima vrlo posebnu gumenu smjesu razvijenu na temelju iskustva s trkališta koje joj osigurava vrhunsko prianjanje i izdržljivost na suhoj površini. Na tržište dolazi u dvije dimenzije: 265/35 ZR20 i 325/30 ZR21.