Vijesti

Honda najavila novi Africa Twin

Honda je najavila povratak Africe Twin, jednog od svojih najslavnijih modela. Početak prodaje nove Honde CRF1000L Africa Twin planiran je za kraj 2015. godine.

Africa Twin je oduvijek bila savršeni predstavnik svestranih enduro motocikala takozvane „adventure“ klase. Prodaja originalne XRV650 Africe Twin započela je 1988. godine nakon ostvarene 3 od ukupno 4 uzastopne pobjede na reliju Paris-Dakar. Motocikl inicijalno razvijen za potrebe relija ubrzo je poslao motociklistička ikona zahvaljujući svojoj svestranosti, iznimnoj izdržljivosti, superiornoj upravljivosti i komforu.

U konstruiranju nove Africe Twin, Hondini inženjeri su se vodili kvalitetama slavnih prethodnika, originalnog XRV-a 650 i njegova nasljednika XRV-a 750. Usporedno s time, korištena su i iskustva stečena u proizvodnji motocikala u posljednjem desetljeću te iskustva HRC tima iz 2013. godine s relija Dakar. Nova Africa Twin moći će se naručiti i s novom generacijom jedinstvenog Hondinog DCT mjenjača s dvostrukom spojkom posebno razvijenog i programiranog da pruži iznimne off-road mogućnosti koje su bile i ostale sinonim za ovaj motocikl.

Vjerujemo da će nova Honda CRF1000L Africa Twin redefinirati granice mogućnosti svestranih enduro motocikala „adventure“ klase na cesti i izvan nje te otvoriti novo poglavlje u bogatoj Hondinoj povijesti prodaje svestranih pustolovnih motocikala.

CRF1000L Africa Twin
CRF1000L Africa Twin