Vijesti

Honda NSX stigla u Europu

Hondin ambasador, g. Claude Sage, preuzeo je prvi isporučen NSX u Europi. Ključeve mu je u Monacu predao g. Taku Kasahara, predsjednik Honda Motor Europe sa sjedištem u Francuskoj.

Gospodin Claude Sage je osnivač i bivši predsjednik uprave Honde u Švicarskoj, član Honda NSX & Sportscar kluba te ima bogatu povijest u evoluciji ovog kultnog sportskog automobila. Njegova uključenost u razvoj modela NSX započela je 1984. godine s prototipom HP-X, koji je proizvod suradnje Honde i talijanskog dizajnerskog teama Pininfarine, a okretao ga je Hondin V6 motor iz Formule 2. Claude Sage bio je vozač u razvoju projekta ovog prototipa, a jednako tako i prve generacije NSX –a čija je proizvodnja počela 1989. Claude Sage razvijao je i NSX za Le Mans 1993. godine, a godinu iza bio je i u vozačkoj ekipi na samoj utrci.

Primajući svoj novi NSX, g Claude Sage je komentirao: “Novi NSX doista pripada modernom segmentu sportskih automobila kroz korištenje tehnologije i bogatog japanskog podrijetla. Iz toga slijedi upravo NSX savršenstvo.”