Vijesti

HR auto 2010

Objavom popisa novih automobila, kandidata za prestižnu titulu najboljeg na hrvatskom tržištu, kreće šesnaesti izbor za nacionalni automobil godine
Zbor automobilskih novinara Hrvatskog novinarskog društva, krovno tijelo koje okuplja najveći broj redakcija specijaliziranih automobilskih magazina i priloga, pokrenulo je 16. nacionalni izbor automobila godine, HR auto 2010. Kao najstariji i najutjecajniji stručni izbor automobila godine u Hrvatskoj, HR auto postavlja rigorozne ispite pred sve svoje sudionike. Na široj listi kandidata izbora, što obuhvaća sve automobile koji su se na hrvatskom tržištu pojavili tijekom 2009, ili će se pojaviti u prvom kvartalu 2010, ove se godine našlo 24 modela, svih kategorija. Šira je lista objavljena 21. studenog, a biranjem automobila s ovog popisa, članovi Zbora automobilskih novinara odabrat će užu listu – finaliste izbora za HR auto 2010.
Posljednji i najteži ispit za šest automobila-finalista izbora za HR auto 2010. bit će tradicionalni testni dan tijekom kojeg će automobili sa završne liste biti podvrgnuti vožnji na posebno pripremljenom poligonu. Test kočenja, izbjegavanja prepreke i slalom vožnja (tek neki od završnih ispita testnog dana) tako će se pridružiti ostalim iskustvima koje će s finalistima ovogodišnjeg izbora, Hrvatski novinarski žiri steći tijekom uobičajenih sedmodnevnih testiranja. Nakon testnog dana slijedi otvaranje omotnica s glasovima članova Hrvatskog novinarskog žirija Zbora automobilskih novinara, kojom će prilikom biti objavljeno i ime pobjednika ovogodišnjeg izbora.
Pred članovima Zbora automobilskih novinara HND još je jedan zadatak u okviru nacionalnog izbora automobila godine, odabir posebnih priznanja ovogodišnjeg izbora za nacionalni automobil godine.
Pokrovitelj izbora za HR auto 2010. je AMC Centar za sigurnu vožnju.

Popis kandidata za HR auto 2010.:

1 Audi A5 Sportback
2 BMW serija 5 GT
3 BMW X1
4 Chevrolet Cruze
5 Citroën C3
6 Citroën C3 Picasso
7 Honda Insight
8 Jaguar XJ
9 Kia Sorento
10 Kia Soul
11 Lexus RX
12 Mazda3
13 Mercedes-Benz E klasa
14 Peugeot 3008
15 Porsche Panamera
16 Renault Scénic / Grand Scénic
17 Seat Exeo
18 Subaru Legacy
19 Suzuki Alto
20 Škoda Yeti
21 Toyota Prius
22 Toyota Urban Cruiser
23 Toyota Verso
24 Volkswagen Polo

hr-auto-2010_logo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.