Izdvojeno Vijesti

Hrvatski auto festival

Hrvatski građani, tradicionano ljubitelji automobila i dobre vožnje, gladni su noviteta, razgledavanja i druženja uz automobile. Upravo zato, stvorena je ideja Hrvatskog Auto Festivala, dvodnevne manifestacije na otvorenom, namijenjene svim ljubiteljima automobila, kupcima, obiteljima ili slučajnim prolaznicima. Ovo je daleko više od izložbe autombila. Hrvatski auto festival je prilagođen ekonomskoj situaciji u Hrvatskoj, ali sadržajno iznimno bogat, kako bi pokrenuo gospodarski rast u auto branši, a ljubiteljima automobila pružio istinski užitak.

 

Vrijeme: 1. i 2. rujna 2012. – vikend prije početka školske godine

Idealno vrijeme za ovakvo okupljanje je vikend uoči početka nove školske godine, kako bi roditelji s djecom, na miru, prošetali, gledali, birali, i možda čak i dogovorili kupnju novog automobila na radost svih. Vikend prije početka školske godine, kako bi upozorili na opasnosti u prometu i sve sudionike, a posebno nove prvašiće koji će prvi put krenuti u “džunglu na asfaltu” na putu do svojih škola. Vikend prije početka školske godine, kako bi uključili i sva mjerodavna ministarstva i pomogli da nam nova jesen donese osmjeh na lice u smislu sigurnosti u prometu. To je prepoznao i Hrvatski Auto Klub, koji će ovom događaju donjeti dodatnu vrijednost, organizirajući radionice sigurne vožnje za naše najmlađe i promovirati sigurnost u prometu kroz testove dječjih sjedalica i slične sadržaje.

Mjesto: Otok hrvatske mladeži na Jarunu

Jarun je još od Univerzijade postao omijeno vikend okupljalište, bez obzira radi li se o rekreaciji, obiteljskom druženju ili ciljanom odlasku. Na Jarunu su organizirani jedni od največih hrvatskih događaja. Upravo zato, Otok hrvatske mladeži na Jarunu idealno je mjesto za okupljanje svih onih koji vole i žele vidjeti automobile, kako najnovije tako i stare, očuvane, ili udružene u brojne auto klubove iz cijele regije. 350.000 kvadrata bit će premalo da primi sve što želimo pokazati iz auto svijeta, no dovoljno da svi zainteresirani vide sve što ih zanima: od povijesnih Ferrarija do hrvatskih premijera novih automobila. S hrvatskim auto festivalom otvara se nova stranica u promociji auto industrije u Hrvatskoj.