Izdvojeno Predstavljamo Vijesti

Hyundai Grand Santa Fe

Dok se globalno SUV tržište postupno širi ulaskom malih kompaktnih SUV automobila, veliki SUV-ovi i dalje čine veliki dio prodaje u segmentu. Model Grand Santa Fe, produžena verzija popularnog Santa Fea, pozicioniran je između D i E SUV segmenta, kako bi zadovoljio zahtjeve kupaca za prostranijim, premium SUV-om koji ima konkurentnu cijenu. Snažan i robustan, Grand Santa Fe automobil je dinamičnih ali skladnih linija, dizajniran na temelju Hyundaijeve filozofije ‘fluidic sculpture’ karakteristične za sve nove modele. Prednji dio karakterizira Hyundaijeva šesterokutna maska hladnjaka, a jedinstveni trodimenzionalni dizajn stražnjeg dijela upotpunjen je krovnim spojlerom, pa elegantni Grand Santa Fe odiše i sportskim duhom. U odnosu na manji Santa Fe, produžena verzija dizajnom se ipak razlikuje drugačije oblikovanom prednjom maskom i svjetlima za maglu, te prednjim branikom, a stražnji dio, naravno, veći je i robusniji. Luksuzna unutrašnjost nudi napredna rješenja i nadilazi standardni nivo udobnosti jednog SUV automobila. Njegova putnička kabina donosi maksimalnu udobnost, praktičnost, vrhunske materijale, ali i styling. Dodatni komfor osiguravaju fleksibilna sjedala prilagodljiva u različitim kombinacijama, dok dodatnu udobnost osigurava potpora za kralješnicu i naslon za glavu u 4 položaja. Iznimnoj udobnosti i prostranosti pridonosi 2.800 mm međuosovinskog razmaka koji je najduži u klasi, dok je obujam prtljažnika impresivne 634 litre. U skladu sa životnim stilom i potrebama, kupac može izabrati verziju sa šest ili sedam sjedala. U verziji sa šest sjedala u drugom redu sjedala su klizna i odvojena, pa je omogućeno jednostavno kretanje putnika u kabini.

         Grand Santa Fe na naše tržište dolazi s učinkovitim 2.2 litrenim ‘R’ VGT dizel motorom snage 197 KS koji donosi odlične performanse, ali i smanjenu potrošnju i emisiju CO2. Također je reducirana razina buke i vibracija, a optimizirani aerodinamični dizajn daje veću stabilnost vozilu.

Grand Santa Fe dolazi sa sedam zračnih jastuka uključujući i zračni jastuk za koljena vozača za dodatnu zaštitu, te sa širokom listom sigurnosnih opcija kao što su ABS, ESP, TCS (sustav kontrole proklizavanja), HAC (sustav pomoći pri kretanju uzbrdo) , DBC (sustav pomoći pri kočenju na nizbrdici), brake booster (pojačivač sile kočenja) i drugo.

Grand Santa Fe dostupan je u kombinaciji sa šeststupanjskim automatskim mjenjačem i najvišim paketom opreme iThink koji dolazi u dvije varijante (šest i sedam sjedala). U bogatoj standardnoj opremi između ostalog dolaze adaptivna Xenon svjetla, LED stražnja svjetla, prednja ventilirajuća sjedala, električno otvaranje prtljažnog prostora, stražnji grijači sjedala, grijanje kola upravljača, aluminijski rezervni kotač standardnih dimenzija i drugo. Početna cijena za Grand Santa Fe je 399.990 kn.

grand_santafe_1 grand_santafe_3 grand_santafe_6_seat_variation grand_santafe_7_seat_variation grand_santafe_main_01_