Vijesti

Hyundai utrostručuje kapacitete proizvodnje Kone EV

Zbog neprestanog povećanja potražnje za vozilima s nultom emisijom, Hyundai će utrostručiti dostupnost svog modela Kona EV za kupce u Europi. Počevši u ožujku 2020. godine, kompanija će započeti proizvodnju Kone EV u svom češkom proizvodnom pogonu u Nošovicama, kao i povećati postojeću opskrbu iz pogona Ulsan u Južnoj Koreji. To će drastično smanjiti rokove isporuke za kupce u Europi.

Odluka o dodatnoj proizvodnji Kone EV u Europi donesena je kako bi se skratili rokovi isporuka Hyundaijevim europskim kupcima. Otkako je u prodaji od 2018. godine, potražnja za Kona EV modelom nadmašila je očekivanja, a povećani kapacitet namijenjen je praćenju rastuće potražnje.

Za 2020. godinu Hyundai će europskim kupcima osigurati ponudu od preko 80.000 vozila s nultom emisijom, uključujući modele Kona EV, IONIQ EV i automobil na vodikove gorive ćelije NEXO. Ovim razvojem Hyundai očekuje da će postati najveći dobavljač vozila s nultom emisijom u Europi u 2020. godine.

“Slušamo naše kupce i donijeli smo ovu odluku kako bismo zadovoljili rastuću potražnju za našim električnim vozilima. Budući da sve više i više ljudi postaje zabrinuto zbog utjecaja svog izbora automobila na okoliš, vidimo ogroman potencijal za električne automobile na europskom tržištu”, rekao je Dong Woo Choi, predsjednik i izvršni direktor Hyundai Motor Europe. “To odražava naša progresivna razmišljanja i učvrstit će našu poziciju lidera u budućoj mobilnosti.”

Osim svojim pionirskim modelima s nultom emisijom, Hyundai  je predvodnik u industriji s najraznovrsnijim rasponom elektrificiranih tehnologija u svojim proizvodnim automobilima. Od 48-voltnih blagih hibrida do potpunih hibridnih modela (HEV) i plug-in hibrida (PHEV), Hyundai je konstantno prepoznat kao vodeći proizvođač koji čini buduću mobilnost dostupnu većem broju ljudi.

Brojni mediji su Konu EV već prepoznali kao revolucionarni novi automobil. Bio je to prvi model u prodaji u Europi koji je ponudio popularnu SUV karoserijsku izvedbu u kombinaciji s dugotrajnim elektrificiranim pogonskim sklopom, pozicionirajući Konu EV kao značajan iskorak za kupce koji traže električni automobil. S nedavno predstavljenim nizom poboljšanja, sada nudi još veće prednosti za kupce, uključujući brže trofazno punjenje baterije na mnogim europskim tržištima, nove značajke za povezivanje uz Hyundai Bluelink i novi opcijski navigacijski sustav sa središnjim zaslonom od 10,25 inča.