Ekologija Izdvojeno

Infiniti M35h ruši emisije CO2 ispod 160 g/km

Infiniti, japanska marka luksuznih automobila potvrdila je da još nižu emisiju COsvojeg modela Infiniti M35h za 2012. i to od 159 g/km. Ovom promjenom limuzina na hibridni pogon dospjela je ispod poreznog praga čime, osim štedljivosti u potrošnji predstavlja još bolju opciju za vozne parkove u tvrtkama širom Europe. Umjesto da pribjegnu izmjenama specifikacije kao što su primjerice ugrađivanje pneumatika s niskim otporom kotrljanja, Infinitijevi inženjeri pronašli su rješenje za smanjenje CO2 u tehnologiji. Ključne promjene na preciznosti električnog motora i punjenju akumulatora omogućuju Infinitiju M35h da se više osloni na tihu električnu snagu kod hladnog starta  donoseći prednosti koje su mnogo dalekosežnije od niskih troškova održavanja. Osim nižih emisija CO2 , promjene donose smanjenje u već niskoj potrošnji M35h. Kombinirana brojka za  model od 364KS pokretan na benzinski/električni pogon smanjena je s 7.0 na 6.9 l/100km, potrošnja na autoputu smanjena je s 5.7 na 5.6 l/100km, a u gradu Infiniti M35h je sada 0.2 ekonomičniji što iznosi 9.0 l/100km.

         “Infiniti M35h već je popularan među tvrtkama koje traže luksuznu limuzinu bez kompromisa u performansama ili potrošnji goriva,” rekao je Guillaume Pelletreau, komercijalni direktor Infinitija u Europi. “Sa sadašnjim tekućim troškovima, M35h 2012. poslovnim kupcima nudi automobil jednako uvjerljiv koliko  koristan i praktičan – kombinaciju koju će, vjerujemo,  s odobravanjem prihvatiti.”

Brži od rivala, Porschea i BMW hibrida s ubrzanjem od 0-100km/h za samo 5.5 sekundi, M35h je 2011. potvrđen kao šampion performasi kada je i službeno ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao  najbrži hibrid na svijetu. Infiniti je svoje nove vrijednosti potrošnje u svakodnevnoj vožnji verificirao na sličan, neovisan način. Na testu potrošnje provedenom u UK-u 2011. godine, M35h pokazao je ukupnu potrošnju 6.49 l/km – 6% bolje nego vrijednost kombinirane potrošnje – dok svi ostali hibridi koji su sudjelovali u testiranju, nisu uspjeli dostići njihove službene vrijedosti, neki čak 18%. Impresivno, Infiniti M35h odvozio je tiho na električni pogon gotovo 596 km testne staze.