Vijesti

Isporuke Porschea nakon tri kvartala porasle za 4%

Nastavlja se pozitivan trend: Nakon prvih devet mjeseci u 2017. godini Porsche AG je sa 185.898 isporučenih vozila diljem svijeta nadmašio visoki rezultat iz prethodne godine za četiri posto. Tom uspjehu prije svega je doprinio novi Panamera: isporuke ovog sportskog vozila s četvora vrata porasle su za 73% na preko 19.000 vozila. No i Macan, Porscheova serija s najvećim volumenom isporuke, ojačao je za tri posto na preko 73.000 modela. Nastavlja se i iznimna potražnja za Cayenneom s preko 49.000 jedinica (minus od tri posto) i to unatoč tome što je nova generacija SUV-a već predstavljena javnosti. Najjače pojedinačno tržište proizvođača sportskih vozila iz Stuttgarta ponovno je bila Kina s preko 54.000 automobila, nakon koje slijedi SAD s više od 41.000 vozila. „Optimistični smo za 2017. godinu kada je u pitanju sustizanje rezultata iz prethodne godine. To možemo zahvaliti najatraktivnijoj paleti proizvoda koju je Porsche ikada imao u ponudi.“, rekao je Detlev von Platen, član uprave za prodaju i marketing tvrtke Porsche AG. „Novi Panamera ispunjava visoka očekivanja i potvrđuje našu strategiju proizvoda s hibridnom varijantom kao top modelom.“, dodaje Platen. „Trenutno je svaki četvrti isporučeni Panamera hibridni model. I sada to želimo proširiti i na novi Cayenne.“
Na kineskom tržištu Porsche nije samo zabilježio sveukupan dvoznamenkasti porast prodaje (plus od deset posto); i sportska vozila s dvoja vrata na tradicionalnom tržištu SUV-a sve više pronalaze put do svojih kupaca. Kako bi još više kupaca moglo uživati u posebnom doživljaju vožnje u Porscheu, u Šangaju će se uz postojeći otvoriti još jedan Porsche Experience Center.
U Europi je Porsche u prva tri kvartala isporučio 60.838 jedinica (plus od četiri posto). Na domaćem tržištu u Njemačkoj sveukupno je u ruke kupaca predano 21.880 vozila, što je gotovo jednako visokoj razini iz prethodne godine. Porsche i na tržištu SAD-a nastavlja nizati uspjehe: broj od 41.237 isporuka predstavlja porast od dva posto.