Izdvojeno Vijesti

Jaguar čestita momčadi Sky na pobjedi Tour de France-a

Jaguar Cars, službeni dobavljač automobila za Sky Pro Cycling (momčad Sky Team) sa zadovoljstvom čestita Bradleyu Wigginsu i momčadi na pobjedi na biciklističkoj utrci Tour de France. Momčad Sky Teama postigao je dvostruki povijesni uspjeh pobjedom prvog Britanca na utrci koji se i natjecao za britanski tim. Pobjeda je zapečaćena na napetoj pretposljednjoj etapi natjecanja kada je Bradley Wiggins u vožnji života potvrdio zadržavanje majice vodećeg. Na natjecanju Tour de France 2012. dominirali su natjecatelji momčadi Sky Team osiguravajući žutu majicu u napetom planinskom finišu na sedmoj etapi (na kojoj je natjecatelj momčadi Sky Team, Chris Froome, također osvojio podij). Momčad je uspješno čuvala majicu cijelim putem do završnice u Parizu gdje su osigurali savršenu pobjedu za ciljni sprint Marka Cavendisha koji sada ulazi u top četiri pobjednika u povijesti utrke Tour de France. Svaku etapu momčadi pratila su dva nova Jaguara XF Sportbrake. Momčad je izabrala baš njih zbog svestranosti, sposobnosti i visokih performansi, a tijekom ovogodišnjeg natjecanja bili su posebno popularni u konvoju Toura – to je prvi put da su viđeni na cesti prije nego što krenu u prodaju u listopadu 2012.

         David Brailsford, šef momčadi Sky Team, komentirao je: “Kada smo okupili tim 2009. godine, cilj nam je bio dobiti britanskog pobjednika na natjecanju Tour de France. Usudili smo se sanjati da bismo to mogli i postići tijekom pet godina. Sada nas je obuzela euforija, a u ime cijele momčadi, želio bih zahvaliti Jaguaru što je uz nas od samog početka.”

Adrian Hallmark Jaguar Global Brand Director, izjavio je: “Divno je sudjelovati u Bradleyevoj pobjedi i pobjedi momčadi na ovoj najprestižnijoj i legendarnoj utrci. S ovakvim uspjehom za britanski tim na globalnoj podiju! Naše najtoplije čestitke svima u momčadi Sky Team i veselimo se sljedećoj utrci.”