Galerija Vijesti

Jaguar I-Pace završni test

Godinu dana nakon prikazivanja I-Pace koncepta na LA Auto Showu, Jaguar se vraća u taj grad s proizvodnim prototipom i završnim testovima uoči službenog globalnog otkrivanja 2018. godine.

Tisuće potencijalnih kupaca pritisnuli su gumb ‘Želim’ na www.jaguar.com da bi zabilježili interes ili ostavili polog za željno očekivani električni SUV. Oni ne samo da će biti prvi na redu u isporukama, već je nekoliko sretnika odabrano kao pratnja Jaguarovih inženjera u završnim testiranjima.

Ann Voyer iz Pasadene postavila je upit Jaguaru hoće li I-Pace imati dovoljno dometa za putovanje po zapadnoj obali Kalifornije. Da bi odgovorili na njeno pitanje, inženjeri Jaguara su je odveli na test na daljinu gdje je samo jednim punjenjem svoje napredne litij-ionske baterije I-PACE prošao 200 milja od Sunset Boulevarda u Los Angelesu, do Morro Bay, San Luis Obispo.

Ian Hoban, direktor Jaguar Line vozila, izjavio je: “Nakon 1,5 milijuna testnih kilometara, I-Pace je spreman za proizvodnju i dokazano je da prolazi velike udaljenosti s jednim punjenjem. Jaguarovo prvo električno vozilo s baterijama također će biti brzo napunjeno; naš cilj je punjenje od 0 do 80% za vrijeme kratkog odmora.”

Cijela specifikacija i cijene za Jaguar električni SUV će biti objavljeni u ožujku 2018 kada službeno počinju i narudžbe.