Vijesti

Još tjedan dana pogodnosti za online rezervacije nove Toyote Yaris Cross

Prije početka prodaje, Toyota je otvorila ekskluzivne online rezervacije za svoj potpuno novi kompaktni SUV – Yaris Cross. Prvi kupci svoj primjerak mogu osigurati uz online rezervaciju te pritom ostvariti pogodnosti do 17.000 kuna, a ova ekskluzivna ponuda vrijedi još tjedan dana – do 23. kolovoza.

Podsjetimo, za online rezervacije dostupni su:

  • Yaris Cross PREMIERE s pogonom 4×2 (1,5 hybrid, e-CVT mjenjač) 
  • Yaris Cross PREMIERE s pogonom 4×4 (1,5 hybrid, e-CVT mjenjač)
  • Yaris Cross ADVENTURE s pogonom 4×2 (1,5 hybrid, e-CVT mjenjač) 
  • Yaris Cross ADVENTURE s pogonom 4×4 (1,5 hybrid, e-CVT mjenjač) 

Za Yaris Cross hybrid electric sa pogonom na dva kotača kupci ostvaruju pogodnost od 16.000 kuna manje, a za Yaris Cross hybrid electric sa pogonom na sva četiri kotača 17.000 kuna manje. Yaris Cross se može rezervirati putem poveznice: https://www.toyota.hr/new-cars/yaris-cross-online-reservation

Ovaj atraktivni SUV B segmenta pažljivo je oblikovan kako bi zadovoljio najzahtjevnije kupce – one koji traže praktična, agilna, tehnološki napredna i sigurna vozila za gradske uvjete, a ujedno vozila koja su dovoljno dinamična da svojim hibridnim 4×2 ili 4×4 pogonom budu vjeran pratitelj u izvangradskim avanturama.

Toyota za Yaris Cross očekivano nudi benzinski i hibridni pogon u koji je utkano više od 25 godina iskustva. Nakon što je Toyotine hibride odabralo više od 17 milijuna kupaca u svijetu, možemo potvrditi da su to najučinkovitija hibridna vozila, visoke sigurnosti i  pouzdanosti te niske potrošnje goriva i niske emisije CO2. Toyota hibridi sami proizvode električnu energiju za pogon te im ne treba vanjsko punjenje. Yaris Cross sposoban je više od 50% vremena u gradu voziti na struju, bez potrebe za dopunjavanjem putem utičnice. Još jedan važan argument ide u prilog ovom atraktivnom gradskom SUV-u, a to je činjenica da jedino Toyota nudi čak do 10 godina jamstva na vozilo i na hibridu bateriju.

Yaris Cross je drugi model koji će se temeljiti na Toyotinoj platformi GA-B za kompaktne automobile. Početak njegove proizvodnje označava i još jedan korak u smjeru Toyotine strategije lokalne proizvodnje.  Marvin Cooke, Izvršni potpredsjednik za proizvodnju, izjavljuje: „Početak proizvodnje Yarisa Cross je važan jer on doprinosi Toyotinoj konkurentnosti, te potvrđuje našu strategiju lokalizacije proizvodnje i ostvaruje maksimalne proizvodne kapaciteta koji su usmjereni na Toyotin cilj povećanja prodaje u Europi – koji iznosi čak 1,5 milijuna vozila do 2025.”

Toyotina vizija za europsku lokalizaciju je ove godine dodatno proširena, jer je Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) započela proizvodnju hibridnih električnih mjenjača i elektromotora, dobavljajući 1,5-litarski benzinski motor TNGA i potpuno hibridni pogonski sklop za modele Toyota Yaris i Yaris Cross. Toyota je mnogo uložila u povećanje kapaciteta i modernizaciju svoje tvornice Toyota Motor Manufacturing Czech Republic (TMMCZ) radi povećanje potražnje za Yarisom, koji je proglašen Automobilom godine 2021. Pokretanjem proizvodnje modela Yaris Cross, ukupni broj zaposlenika u TMMF-u je povećan na gotovo 5.000.