Vijesti

Kia najbolja po J.D. Poweru

Vlasnici vozila Kia prijavili manje kvarova u prvih 90 dana nego vlasnici drugih neluksuznih marki u SAD-u

Kia je već četvrtu godinu zaredom po rezultatima istraživanja J.D. Power IQS 2018 o početnom zadovoljstvu stranaka u SAD-u nepremiumska marka s najmanje prijavljenih kvarova (72 kvara na 100 vozila).

Kia Sorento i Kia Rio najbolji u svojim kategorijama

Kia drži svoj vodeći položaj s izuzetnim rezultatima modelâ – velikog sportskog terenca Sorento i popularnog Rija, dok su limuzina Optima, sportski terenac Sportage i veliki monovolumen Sedona (u Europi poznatiji pod imenom Carnival, ali se već nekoliko godina ne prodaje u Europi), bili na 2. mjestu u svojim kategorijama. Kia Forte, koji se također ne prodaje u Europi, bio je trećeplasirani u svojoj kategoriji. Nakon pobjedâ u studiji IQS u 2015., 2016. i 2017. godini Kia Soul još je jednom osvojio najvišu ocjenu u kategoriji jednovolumena.

“Prvo mjesto među svim masovnim markama četvrtu godinu zaredom ne ostavlja nikakve nedoumice o vrhunskoj kvaliteti i izradi svakog pojedinačnog vozila Kia,”kaže Michael Cole, izvršni direktor u Kia Motors America. “Dva pobjednika i pet dodatnih modela među tri najbolja u pojedinačnim kategorijama, dovoljan su dokaz Kijinog napretka i fokusiranosti na izuzetno korisničko iskustvo.”

Istraživanje IQS 2018, kojeg provodi ugledna tvrtka J.D. Power, temelji se na mišljenju 75.712 vlasnika, koji su kupili vozilo u 2018. godini, 90 dana nakon kupnje. Vozila su ocjenjivali na osnovi voznih iskustava, motornih i mjenjačkih mogućnosti, kao i različitih problema, koje su prijavili vlasnici vozila.