Vijesti

Kia League of Legends


Kia postala glavni partner europske lige League of Legends

Kia Motors nedavno je zakoračila u arenu natjecateljskih video igara, u tzv. svijet esporta, tako što je postala glavni pokrovitelj europske lige League of Legends European Championship (LEC).

Novo partnerstvo s najpopularnijom esport igrom na svijetu

Pokroviteljstvo LEC najnovija je marketinška kampanja kojom se marka Kia želi približiti mlađim generacijama kupaca vozila. Kao glavni pokrovitelj lige, Kia je predstavila novi film “Spremni za igru” (Ready to Play), koji su napravili zajedno s nekim od najpoznatijih ‘komentatora’ LEC. Film predstavlja najpoznatijeg komentatora Trevora Henryja, poznatijeg po nadimku ‘Quickshot’, koji skupi ekipu svojih kolega ispred novog Kia Stingera – Romain Bigeard, Indiana ‘Froskurinn’ Black, Daniel ‘Drakos’ Drakos, Aaron ‘Medic’ Chamberlain i Andrew ‘Vedius’ Day te s Quickshotom krenu na put na LEC.

Kia će se s fanovima esporta povezivati pomoću digitalnih sadržaja

Kia namjerava kreirati nove digitalne marketinške sadržaje kojima se želi približiti fanovima esporta. Zato se odlučila za suradnju s nekim od najpoznatijih igrača i komentatora League of Legends. Kia će pored toga biti prisutna na LEC događajima na stadionima te će stvarati originalne sadržaje sa sedmerostrukim osvajačem League of Legends, esport ekipom ‘Fnatic’, čiji članovi voze najnovije modele Kia.

„Drago nam je da smo se zahvaljujući partnerstvu s Kijom pridružili prestižnoj listi događaja i sportskih brendova te tako zakoračili u novu eru europske lige League of Legends, vodeće esport lige u Europi. Raduje nas da ćemo zajedno s Kijom raditi na pružanju neprocjenljivog doživljaja za sve igrače League of Legends širom Europe,”rekao je Alban Dechelotte, voditelj sponzorstva i poslovanja u Riot Games EU.

League of Legends, pokrenuta 2009., online je natjecateljska arena i najpopularnija esport igra na svijetu. Igrači League of Legends nadziru ‘prvake’ i bore se u timovima za dominaciju teritorijem. LEC predstavlja najvišu razinu igre League of Legends u Europi, s deset ekipa, koje se bore u najvišoj ligi. Kao i tradicionalne sportove i LEC prate milijuni simpatizera koji prate ekipe profesionalnih igrača esporta i vrhunskih komentatora putem izravnih online prijenosa.

• Više o prvenstvu LEC potražite na:

https://www.youtube.com/lolesports    (Youtube)

https://www.instagram.com/lolesports

https://www.facebook.com/lolesports  (Facebook)

https://twitter.com/lolesports      (Twitter)

https://www.lolesports.com/        (Official Website)