Vijesti

Kia Motors Europe obara rekorde

Prema podacima europskog udruženja automobilskih proizvođača (ACEA) Kia Motors Europe zabilježila je najbolji travanj u svojoj povijesti uz rast od 7,4% u odnosu na isti period prošle godine. Kia je prošli mjesec prodala 33.602 vozila što predstavlja najbolji europski travanj u povijesti ovog korejskog giganta. To je ujedno i najbolji prvi kvartal u povijesti s prodanih 96.062 vozila (+7,4 % u odnosu na 1. kvartal 2014.). Michael Cole, izvršni direktor Kia Motors Europe, podatke je komentirao sljedećim riječima: “Kia u Europi konstantno jača te smo zabilježili najbolji početak godine u našoj povijesti. Drago nam je da su naši nedavno predstavljeni modeli ispunili prodajna očekivanja, posebno Sorento koji je postao prodajni hit širom kontinenta. Poruka je jasna – stranke sve više cijene visoku kvalitetu i dizajn Kijinih modela.”

Iako će Sportage u sadašnjem obliku uskoro napuniti pet godina, njegova prodaja i popularnost među europskim vozačima i dalje raste. Prošli mjesec u Europi je prodano čak 9.059 (+11,8 %), dok je 5.699 prodanih Rija u travnju značilo čak 19-postotno povećanje. Kijinom rekordnom rastu doprinijela je i odlična prodaja novog Sorenta (2.902 vozila) i Soula, koji su nedavno započeli svoj prodajni put na Starom kontinentu. U prva četiri mjeseca 3.880 Europljana kupilo je novi Soul, od čega se 786 kupaca odlučilo za potpuno električnu inačicu. Tako električni Soul EV, koji je Kijino prvo serijsko električno vozilo, već predstavlja petinu svih prodanih Kia Soul.

Svi Kijini modeli u Europi dolaze s najdužim europskim, jedinstvenim tvorničkim 7-godišnjim jamstvom (do 150.000 prijeđenih kilometara – prve 3 godine bez ograničenja kilometraže), koje vrijedi za cijelo vozilo.

hdr5 (Medium) hdr6 (Medium)

HDRtist HDR Rendering - http://www.ohanaware.com/hdrtist/