Vijesti

Kia novi partner Europske lige u nogometu

Trogodišnji ugovor počinje sljedeće sezone (2018/19)
Kia Motors je nedavno postala novi službeni partner Europske lige u nogometu (UEFA Europa League), koju organizira europski nogometni savez UEFA. Trogodišnji ugovor o suradnji započinje od sljedeće sezone (2018/19) i završava finalnom utakmicom UEFA Europa League 2021. godine.
Najveće nogometno klupsko natjecanje na svijetu
Europska liga je najveće nogometno klupsko natjecanje na svijetu, koje uključuje klubove iz 54 europske zemlje i ima ukupno čak 980 milijuna televizijskih gledatelja. Kia će kao službeni partner organizatorima omogućiti flotu od 90 vozila za potrebe finalnih utakmica 2019., 2020. i 2021. Flotu će koristiti za prijevoz sudaca, službenih osoba, delegata i veoma važnih gostiju.
Kia ‘Trophy Tour’ – upoznavanje nogometnih legendi i obilazak pokala
Pored toga Kia Motors i UEFA izvesti će i UEFA Europa League ‘Trophy Tour’. Na turneji će ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu imati priliku uživo vidjeti legendarni pobjednički pokal i upoznati neke od nogometnih legendi. Kia će mlade nogometne fanove diljem Europe pozvati da sudjeluju u natječaju, gdje mogu postati službeni nosači lopti prije početka utakmice i tako doživjeti jedinstven osjećaj kada zajedno s nogometnim zvijezdama izlaze na teren. Tae Hyun (Thomas) Oh, izvršni potpredsjednik i izvršni direktor Kia Motors Corporation, rekao je: “Jako smo sretni zbog nastavka partnerstva s UEFA-om, jer dijelimo iste vrijednosti, privrženost i strast za nogometom. To partnerstvo nam omogućava povećanje Kijine globalne prepoznatljivosti i ubuduće, jer ćemo biti povezani s ogromnom nogometnom publikom. Europska liga je jedno od najkonkurentnijih globalnih nogometnih natjecanja i našem brandu omogućava izvanrednu platformu, koja će nas povezati s postojećim Kijinim strankama i s potencijalnim kupcima širom svijeta.” Guy-Laurent Epstein, voditelj marketinga u UEFA Events SA, kaže: “Već sada imamo vrlo blisku suradnju s Kia Motors i veselimo se produbljenju tog partnerstva kroz Europsku ligu. Zajedno ćemo raditi na tomu da uspostavimo čvrste veze s nogometnim fanovima u Europi i drugdje, zato jedva čekamo prvi globalni Trophy Tour, koji će fanovima omogućiti da upoznaju nogometne legende i vide pokal na domaćem tlu. Zajedno s partnerom kao što je Kia, razvijamo još bolju Europsku ligu i veselimo se zajedničkim projektima.”