Vijesti

Kia odlična u istraživanju J.D. Power APEAL

Kijini modeli Optima, Sorento, Sedona (na nekim tržištima pod imenom Grand Carnival) i Soul su u istraživanju J.D. Power APEAL o automobilskim mogućnostima, sveukupnoj obradi vozila i izgledu (APEAL – Automotive Performance, Execution and Layout) pobijedili u svojim klasama. Četverostruka pobjeda je Kiju svrstala na 3. mjesto od svih neluksuznih brendova, što je veliki iskorak u odnosu na sedmo mjesto 2015. godine. Priznanje dolazi u vrijeme kada je Kia prvoplasirana u istraživanju J.D. IQS o početnom zadovoljstvu stranaka 3 mjeseca nakon kupovine vozila.

Nagrade donio odnos sa stranaka

Kupci žele automobile, koje voze s ponosom, i Kijine 4 nagrade J.D. Power APEAL, predstavljaju našu globalnu koncentraciju na postavljanje naših stranaka na prvo mjesto,” rekao je Orth Hedrick, potpredsjednik planiranja proizvoda u Kia Motors America. “Kupci su danas pametniji nego ikad ranije i traže vozila, koja pružaju superiornu kombinaciju dizajna, tehnologije, sigurnosti i premium pomagala. Optima, Sorento, Sedona i Soul su pravi primjeri takvih važnih atributa. Sve više ljudi dan za danom upoznaje kvalitetu Kije i njenih vrhunskih modela.”

Optima, Sorento i Sedona pobjednici u klasama

Optima i Sorento, koje za američko tržište proizvode u tvornici u saveznoj državi Georgia, u svojim klasama su pobijedili žestoku konkurenciju. Optima je čak za 25 bodova premašila prosjek razreda. Sorento se takođe pokazao najboljim u klasi velikih SUV-ova.

2017 Sorento
2017 Sorento

Veliki monovolumen Sedona drugu godinu zaredom s nagradom APEAL

U kategoriji velikih monovolumena je Sedona pobijedila sve konkurente i tako drugu godinu zaredom osvojila nagradu APEAL.

2016 Sedona SX Limited
2016 Sedona SX Limited

Soul oduševio zabavnom praktičnošću

Soul, koji je u SAD već nekoliko godina jedan od najpopularnijim modela za sve one koji rado odskaču iz gomile, osvojio je već četvrtu APEAL nagradu (2012., 2013., 2014., 2016.), što ga čini najnagrađivanijim Kijinim modelom po pitanju APEAL nagrada.

Istraživanje J.D. Power APEAL mjeri ukupno zadovoljstvo vlasnika vozila u prvih 90 dana nakon kupovine. Rezultati su podijeljeni u 10 kategorija i ocjenjuju: vanjštinu, unutrašnjost, tovarni prostor, audio, sjedišta, grijanje i hlađenje, dinamiku u vožnji, pogon, vidljivost i potrošnju goriva.

2016 Soul
2016 Soul