Vijesti

Kia pobjednica studije J.D. Power u Njemačkoj

Kia među Nijemcima najviše plasirana od svih 24 brendova
Kia Motors osvojila je još jednu nagradu za kvalitetu i pouzdanost, i to u studiji ugledne institucije J.D. Power o pouzdanosti vozila za 2017. godinu (VDS – Vehicle Dependability Study), koju su proveli među njemačkim kupcima, gdje je zauzela 1. mjesto.
Kia Sportage drugu godinu zaredom najpouzdaniji u svojem razredu
Sportage, europski prodajni hit, već drugu godinu zaredom je osvojio njemačke kupce i pobjedom u kategoriji ‘kompaktni sportski terenac’ pomeo svu konkurenciju.
14.000 vlasnika vozila u Njemačkoj ocijenilo 71 model
Istraživanje je ove godine obuhvatilo oko 14.000 vlasnika vozila u Njemačkoj, koji su ocijenjivali pouzdanost 71 modela 24 proizvođača automobila. U ovogodišnjoj studiji institucije J.D. Power o pouzdanosti vozila, koja bilježi kvalitetu vozila i broj problema na 100 vozila (100 PP), s iznimno niskim brojem problema odskakao je Kia Sportage 3. generacije. Kijin europski hit zabljesnuo je ne samo u svojem razredu, već među svim modelima i sa samo 77 problema na 100 vozila (PP77) osvojio je ukupno 2. mjesto u konkurenciji 71 modela svih proizvođača, koji se prodaju u Njemačkoj. Sportage – Kijin najprodavaniji model u Europi – imao je čak 7 bodova prednosti u odnosu na najbližeg konkurenta u svojoj kategoriji kompaktnih sportskih terenaca. Prošle godine se ovaj model Kije iskazao na testu izdržljivosti (100.000 km) čuvenih njemačkih magazina Auto Bild i Auto Motor und Sport. Sportage je testove položio bez ikakvog kvara i zabilježio najbolji rezultat bilo kojeg testnog vozila do tada. Studija o pouzdanosti vozila VDS 2017 je Kiju proglasila ‘najboljim automobilskim brandom’, s najmanje zabilježenih problema od svih brandova. Kia je među 24 ocijenjena branda jedina, koja je imala manje od 100 bodova i bila značajno ispod prosjeka koji iznosi 151 bod. Steffen Cost, izvršni direktor Kia Motors Deutschland, rekao je: “Ovo dostignuće je nešto na što mora biti ponosna čitava Kijina ekipa, jer izvanredan rezultat ne temelji se na ocjeni malobrojnog žirija, već predstavlja mišljenje tisuća stručnjaka, koji svoja vozila poznaju jako dobro. Kia je poznata po svojem 7-godišnjem tvorničkom jamstvu, koje smo predstavili prije 10 godina, prilikom lansiranja cee’da, a imaju ga svi naši modeli od 2010. godine. Rezultati istraživanja o pouzdanosti vozila još jednom dokazuju da našim strankama sasvim opravdano obećavamo vrhunsku kvalitetu.”
Kia najbolja i u istraživanju J.D. Power o početnoj kvaliteti vozila u SAD
Kia je nedavno pobijedila u istraživanju J.D. Power o početnoj kvaliteti za 2017. godinu, koju su proveli u SAD-u, a objavljena je krajem lipnja. To je također druga pobjeda zaredom. Kia je osvojila 1. mjesto u 5 od 26 kategorija obuhvaćenih istraživanjem što je najviše od svih proizvođača. Soul (treća pobjeda u nizu), Niro i Sorento te modeli Forte i Cadenza – koji se ne prodaju u Europi – pobjednici su u svojim kategorijama. Sportage i Optima su bili drugoplasirani u svojim kategorijama, dok je velika luksuzna limuzina Cadenza dobila najvišu ocjenu od 243 modela, koje je ocijenjivalo više od 77.000 vlasnika vozila.
Istraživanje J.D. Power VDS 2017 o pouzdanosti vozila u Njemačkoj
Međunarodna ugledna kompanija J.D. Power, koja je nastala 1968. godine u SAD, od 2002. godine obavlja studiju za njemačko tržište. U ovogodišnjoj online anketi o pouzdanosti vozila sudjelovalo je više od 14.000 vozača, koji su iznijeli detaljne ocjene o svom vlasničkom iskustvu s vozilom koje voze duže od 2 godine. Studija je obuhvatila samo modele koji su dobili barem 75 ocjena. Rezultati su podijeljeni po kategorijama kvalliteta /pouzdanost, privlačnost i troškovi održavanja i temelje na broju problema. Od 2008. rezultate studije detaljnije objavljuje njemački magazin Auto Test.